Öne Çıkanlar galibiyet 3 dönem kuralı rafa kalktı seçim iptali Erzincanda maden ocağındaki toprak kaymasıyla ilgili 6 zanlı tutuklandı meclis

Bu haber kez okundu.

CHP'den belediye başkanlarının istifa iddiasına cevap geldi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yargılandığı 'siyasi yasak' davasında karar verildi.

31 Mart seçimlerinin iptali konusunda YKS üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davanın sonucunda İmamoğlu'na, 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak cezası verildi.

İmamoğlu'nun görevden alınacağı tartışmasında CHP'nin nasıl bir reaksiyon göstereceği merak konusu olurken Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın CHP kulislerinde konuşulan ifadeleri kamuoyunun gündemine oturdu.

"Birimiz görevden alınırsa diğerlerimiz istifa etsin"

Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğu'nun görevden alınmasına karşı CHP'li belediyelere istifa çağrısı yaparak  “Herhangi birimiz görevden alınırsa hepimiz istifa edelim, sine-i millete dönelim.” ifadelerini kullandı.

CHP den belediye başkanlarının istifa iddiasına cevap geldi #1

"Görevlerinin başında olmalılar, istifa etmek bir çözüm değil"

Yaşananların ardından iddiaya ilişkin CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan, konuya ilişkin bir açıklama geldi.

Torun, Yavaş'ın açıklamalarından haberi olmadığını, gündeme gelmediğini belirtti.

Kararı yetkili kuralların vereceğine vurgu yapan Torun, "Başkanların görevlerinin başında olmaları daha iyi olur. İstifa etmek çözüm değil. Vatandaşın verdiği iradeyi halk geri alır. Tepki ile o görevi bırakmak doğru değil. Tam tersine sonuna kadar mücadeleyi götürmek lazım." ifadelerini kullandı.

CHP den belediye başkanlarının istifa iddiasına cevap geldi #2

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/gundem/chpden-belediye-baskanlarinin-istifa-iddiasina-cevap-geldi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.