Öne Çıkanlar seçim iptali galibiyet 3 dönem kuralı rafa kalktı Erzincanda maden ocağındaki toprak kaymasıyla ilgili 6 zanlı tutuklandı meclis

Bu haber kez okundu.

ABD'den Ukrayna'ya 31 adet tank yardımı

Rusya-Ukrayna savaşı devam ediyor.

Çatışmalarda 1 yıl geride kalmak üzereyken Batı, Ukrayna'ya yönelik yardımlarını artırdı.

"Ukrayna'ya 31 adet tank vereceğiz"

Bu kapsamda kameraların karşısına geçen ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 adet M1 Abrams tankı vereceklerini duyurdu.

"Dünyanın en iyi tankı"

Biden'ın 'dünyanın en iyi tankı' olarak nitelendirdiği Abrams tankları 1500 beygir gücünde motora sahip. ABD'nin modern zırhlı savaş programı için geliştirilen Abramslar 61.7 tonluk ağırlığı ile en ağır muharebe tanklarından biri olmasına karşı güçlü motoru sayesinde çatışma alanında en çevik araçlardan birine dönüşüyor.

Klasik bir kompozit zırha sahip tankın en belirgin özelliği personel güvenliği için ayrı bir patlama hücresi içinde yalıtılmış mühimmat depolama kabinine sahip olması.

Tankın en belirgin özelliklerinden birinin de saldırıya uğraması halinde bile personelinin hayatta kalma yüzdesinin en yüksek seviyede tutması olduğuna işaret ediliyor.ABD'den Ukrayna'ya 31 adet tank yardımı

8 adet de M88 tank kurtarma aracı teslim edilecek

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD yetkilileri, 8 adet de M88 tank kurtarma aracı temin edileceğini duyurdu.

İsimlerinin açıklanmasını istemeyen üç üst düzey ABD'li yetkili, düzenledikleri telekonferansta, ABD'nin Ukrayna'ya Abrams tankları teminatıyla ilgili basın mensuplarını bilgilendirdi.

Yetkililer, Ukraynalıların, uzun vadede topraklarını savunabilmek ve yeni taarruzlara karşı hazırlıklı olmak için bir süredir zırhlı araç talep etmeleri karşılığında söz konusu yardımın yapılacağını açıkladı.ABD'den Ukrayna'ya 31 adet tank yardımı

500'den fazla zırhlı araç

Abrams'ın "dünyadaki en iyi tanklar" olduğunu söyleyen yetkililer, bu tanklar sayesinde Ukraynalıların sahada manevra kabiliyetlerinin gelişeceğine ve tankların uzun vadede Ukraynalılar için kritik öneme sahip olacağına işaret etti.

Yetkililer, ABD'nin, Ukrayna askerleri için tankların nasıl kullanılacağına, bakım ve idamesine dair kapsamlı bir eğitim programı hazırlayacaklarını dile getirerek, söz konusu teminatın bu nedenle zaman alabileceğini ifade etti.

Ukraynalı askerlerin Ukrayna dışında bir yerde eğitileceğini kaydeden yetkililer, eğitimin nerede yapılacağına dair bilgi paylaşmadı.

Yetkililer, Abrams tanklarının Ukrayna'ya, geçen hafta duyurulan ABD'nin ordu envanterinden 2,5 milyar dolarlık ek askeri yardım paketi kapsamında verileceğini belirterek, bu paketin muhtelif türlerde 500'den fazla zırhlı araç ile hava savunma ve top mermisi gibi çeşitli teçhizatlar içerdiğini aktardı.

ABD'den Ukrayna'ya 31 adet tank yardımı

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/dunya/abdden-ukraynaya-31-adet-tank-yardimi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.