Mardin’de terör soruşturma ve kovuşturması kapsamında 4 Kasım 2024 tarihinde görevden alınan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün yerine, Bakanlık kararıyla Mardin Valisi Tuncay Akkoyun kayyım olarak görevlendirilmişti.

4 TEMMUZ'A KADAR UZATILDI

İki ayda bir yenilenen görevlendirme süresi, yeniden değerlendirilerek 4 Temmuz 2026 tarihine kadar uzatıldı. Bu kapsamda, Mardin Büyükşehir Belediyesi'ndeki kayyım yönetimi mevcut görevine devam edecek.

Sinan Burhan: Kılıçdaroğlu ve Özel at arabasına mı biniyor?
Sinan Burhan: Kılıçdaroğlu ve Özel at arabasına mı biniyor?
İçeriği Görüntüle

Görevlendirme sürecinin, ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde sürdürüldüğü öğrenildi.

MAYIS AYI İŞARET EDİLMİŞTİ

Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Ahmet'ler makama" diyerek çağrısını yaptığı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk ile Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in mayıs ayı içinde göreve dönebileceğini öne sürmüştü. Ancak alınan karar ile kayyım Akkoyun'un görev süresi iki ay daha uzatılmış oldu.

Kaynak: Haberler.com

Bahçeli'nin Ahmet Türk çağrısı sonrası dikkat çeken kayyum kararı