Öne Çıkanlar Sosyal medyadaki para sayma görüntülerine ilişkin 2 kişi ifade vermek için adliyede Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 159 santimetreyle Hakkaride ölçüldü sondakika büyük elçiler buluşması Büşra Işıldar 2. Kez Türkiye Şampiyonu oldu

Bu haber kez okundu.

MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı…

Türkiye genelindeki okullarda 'sınıf annesi' uygulaması yasaklandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Valiliklere gönderilen uyarı yazısında, bu kişilerin zaman zaman para topladığı ve derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından, daha önce bir sınıf annesiyle tartışan küçük bir çocuğun sosyal medyada yayılan görüntüleri yeniden gündem oldu. O videodaki çocuk için çok sayıda yorum yapılırken "Helal olsun sana, devrim böyle yapılır" denildi.

Türkiye genelindeki okullarda bazı yerlerde "sınıf annesi" adı altında görevlendirilen velilere yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı, resmi bir uyarı yayınladı. Bakanlık, bu kişilerin sınıflarda çeşitli faaliyetlerde bulunarak velilerden aidat topladığı, ders araç-gereci temini için para talep ettiği ve zaman zaman derslere müdahil olduğu yönündeki şikayetlere dikkat çekti.

Kaynak ve görsel : https://www.mynet.com/okullarda-bir-donem-sona-eriyor-milli-egitim-bakanligi-yazi-gonderdi-sinif-annesi-uygulamasini-yasaklandi-170100298552

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.