Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özellikle son zamanlarda üzerine basarak her toplantıda dile getirdiği “Teşkilatlarımızda Metal Yorgunluk Var” sözü Çekmeköy ’de nasıl yer buluyor diye herkes merak ediyor…

“Nedir bu metal yorgunluk?” diye herkesin en çok sormuş olduğu soruydu bu aslında. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle son günlerde dile getirdiği metal yorgunluk Çekmeköy’de yer bulmamışa benziyor.

Ak Parti İlçe Kongresi Çekmeköy halkının en çok konuştuğu bir durum haline geldi.Kim aday olacak, kim ilçe yönetimine girecek, kim başkan yardımcısı olacak.. Hep aynı kafadaki sorular kim, kim, kim…. 2019 seçimlerinde kim bu teşkilatı hazırlayacak diye hiç kimse soru sormuyor.. Bu anlamda belediye başkanları, meclis üyeleri dahil hiç kimse kusura bakmasın… Çünkü Türkiye genelinde Ak Partiye oy veren 100 vatandaştan 98’i Recep Tayyip Erdoğan için veriyor. Artık unutulmaması gereken bir durum daha var ki Başkanlık sistemine geçildi. Balık sırtında bir referandum geçirildiğini hiç kimse unutmasın! Artık %1 puanın bile önemi var. 2019 seçimlerinde yeni kurulacak partiler de var…

Bana göre 2019’da yapılacak olan seçim daha erken yapılacak. Türkiye genelinde her birime Fetö operasyonunun yapıldığı şu günlerde henüz sıra Ak Partide siyaset yapan Fetöcülere gelmedi. Bu gün bu operasyon Ak Parti içerisinde yapılmış olsa, Türkiye genelinde birçok ilçede belediye başkanı, meclis üyeleri vb. her aşamada siyaset yapanların faturası Ak Partiye kesilecek. Tabi ki de suçu olanların, onların taslarından su içenlerin, onlarla iş birliği yapanların… Suçu olmayan temiz siyaset yapanlara zaten hiç kimse bir şey demiyor! Seçim öncesinde böyle bir girişimin olacağını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tecrübeli bir siyasetçi, erken seçim yaparak bu siyasi kanadı liste dışı bırakarak, yoluna devam etmek isteyecektir. Onun için zaman kaybetmek pek akıllı bir durum olmayacaktır.

Gelelim bizim doğduğumuz yerleri bırakarak uzun yıllar yaşadığımız Çekmeköy’e. Burada 30-40 senedir yaşantısı sürdüren insanlar var. Biz memlekette daha çocuk yaşında iken 31 sene önce babamız Çekmeköy’e gelerek çobanlık yaptığımız kuzu ve tosun paraları ile yer almıştı. O gün bu gündür Çekmeköy bizim için yaşam merkezimiz oldu. Belki o günlerde çamurlu yollar, tankerle gelen suları vardı ama bitişik nizam binalar yoktu. Belki o zaman top oynadığımız boş arsalar vardı, araba parkı için yer arayacak bir durumumuz yoktu. Sıddık Eraslan dahil her belediye başkanının güzel bir sözü ise “Yaşanılabilir bir Çekmeköy için elele” diye toplantılarda konuşmalar yapılırdı.

Çekmeköy’de imarların durduğu ve birçok müteahhidin battığını herkes konuşuyor. Ama bu imarlar neden durdu diyerek yetkililere seslenen kimse yok. Allah kimsenin işini bozmasın, olan yine vatandaşa oluyor. Herkesin dilinde sakız olmuş herkes konuşuyor. Ama nerede konuşuyorlar kahve köşelerinde, dernek köşelerinde, kahvaltı masalarında ve birçok yerde. Peki konuşulan genel konular nedir diyenler için sadece bir kaçını yazmakta yarar var. Meşhur Ali Ağaoğlu arsasının son durumu. İcradan satılan Ekşioğlu Orkent sitesinin karşısındaki torpilli bina. Yine bizim Çekmeköy Haber Gazetemizin gündeme getirdiği otobüs son durağının yakınında özel okul imarı olarak düzeltilen arsa.. Satırların yazmakla bitmeyeceği bir sürü şey.. Peki bunlar Ahmet Poyraz’ın karşısında söyleniyor mu? Birkaç yürekli adam haricinde kocaman hayır! Çünkü doğru bir şeyin yanlış yapıldığını ancak mert dostlar söylerler. Diğerleri ne yapar? Padişahım sen çok yaşa! Padişah ölünce ne olacak? Onu o zaman düşünürüz..

Çekmeköy’ü yöneten değerli yöneticiler; iyi yaptığınız her ne var ise herkes size çok dua eder… Yapana, vesile olana ve yaptırana… Çekmeköy bizim yaşadığımız yer. Belediye kadrolarında hemşericilik olmaz! Ancak işi kim bilir ise görev ona verilir. Kamuya ait bir işte, “Al sen işlet, bizdensin.” demekle olmaz. Herkes 9 aylık kimse 16 aylık değil. Açılır bir ihale herkes girer o ihaleye kimin hakkı ise alır ve işletir.

Metal yorgunluk mu var yoksa bir durgunluk mu var onu zaman gösterecek. Mevla’m neylerse güzel eyler… Allah hiç kimseye altında ezilip kalacağı ve hesabını veremeyeceği bir iş nasip etmesin….

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.