Öne Çıkanlar Yurtta Kar Yağışı ücret kendini astı lig Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Bu haber kez okundu.

TBMM'de HDP'li ve AK Partili vekiller tarıştı

Hukuk davalarına ilişkin yargı paketi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda görüşüldü. Görüşme sırasında AK Parti ve HDP milletvekilleri arasında tartışma çıktı. Tartışmaya neden olan açıklama ise HDP sıralarından geldi.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Pınar Gültekin'in ölümü nedeniyle AK Parti'yi suçladı.

Bu asılsız ithamlara cevabı, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin verdi.

Zengin; özellikle HDP grubunun kadın milletvekillerinin konuşmalarında, aleni olarak AK Parti'ye ve özellikle AK Parti'nin kadın milletvekillerine çok sert ve şedit ithamları olduğunu söyledi.

"PINAR'IN KATİLİ SİZSİNİZ DEDİ"

Bu ithamların birçok kez tekerrür ettiğini belirten Zengin, "Bu tekerrürler içinde şunu görüyoruz ki şöyle bir iddia var, kelimelere bakarsak, 'en iyi kadın hakları savunucusu HDP.' Öyle anlatıyorlar. Bizlere de olmayan şeyler üzerinden hakaretamiz, dalga geçen bir üslup içinde çok ağır ithamlarda bulunuyorlar." diye konuştu.

Zengin, "Kürsüde daha evvelki saatlerde bir hatibiniz, 'Pınar'ın katili sizsiniz.' dedi.

"KENDİ YAPTIKLARINIZA DÖNÜP BAKACAKSINIZ"

Buradaki problem şu, siz kelimelerinizde, söylediklerinizde bu kadar iddialıysanız, o zaman kendi yaptıklarınıza dönüp bakacaksınız.

TBMM'de HDP'li ve AK Partili vekiller tarıştı #1

"EŞİNİ DÖVEN MİLLETVEKİLİ KİM"

Yaptıklarınızla kelimeleriniz uyumlu olacak. Mensur Işık'ın hadisesine bakıyoruz. Kim? Sizin milletvekiliniz. Şu an istifa etmiş de olsa olay vuku bulduğunda vekiliniz. Ne oluyor?

"NEYMİŞ, BUZDOLABINA KAFASINI ÇARPMIŞ..."

Eşi, bütün baskılara, muhtemelen parti içinden gelen baskılara rağmen şikayetinden vazgeçiyor. Neymiş, buzdolabına kafasını çarpmış. Bugün anlıyoruz ki kendisi koruma talep ediyor.

HDP'Lİ VEKİLİN TECAVÜZ ETTİĞİ KADIN...

Devamına geçiyoruz, Tuma Çelik. Yarın Karma Komisyon'da görüşülecek.

Dosyada olanları benden daha iyi sizler biliyorsunuzdur. Çünkü olay 2008'de meydana gelmiş. Bu olay meydana geldiğinde anlıyoruz ki mağdur önce size, HDP'nin kadın milletvekillerine ulaşmaya çalışmış. Muhatap bulamamış. Olay kamuoyuna döküldükten sonra diyorsunuz ki 'Biz onu yaptık, bunu yaptık.Gönderdik, ihraç ettik.'

Asıl mesele, biraz mahcubiyet duymanız lazım. Bize bu kürsülerden bu kadar saldırırsanız ve siz saldırdığınız esnada bu olaylar zaten vuku bulmuşsa o zaman bugün konuşma hakkınız olmaz, susarsınız, biraz hicap edersiniz.

Bu olaylar olurken duymuşsunuz, duyulmaması mümkün değil. Bir kadın ne zaman rücu eder, ne zaman korkar, ne zaman siner biz bunları çok iyi biliyoruz. Bu kadıncağız bir avukat bulmakta bile zorlanmış kendi ilinde. Buralarda haykıranlardan bir taneniz avukatlık yapamadı mı bu kadına?" dedi.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.