Öne Çıkanlar RESTORAN VE KAFELERİ BOYKOT EDERKEN ÖZENLİ VE DENGELİ OLALIM sondakika Şişe kırıldı azerbaycan Müteahhitleri

Bu haber kez okundu.

Şampiyonlar Ligi finali, Rusya'dan alındı

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması spor dünyasını da etkiledi. Ülkede lig ertelendi, büyük çaptaki uluslararası organizasyonların geleceği de belirsizliğini korurken Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya'dan alınacağı gündemdeydi.

Konuyla ilgili UEFA açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, Şampiyonlar Ligi finalinin Paris'te oynanacağını açıklandı.

STADE DE FRANCE'TA OYNANACAK

2022 Şampiyonlar Ligi finali, Fransa Milli Takımı'nın maçlarını oynadığı Stade de France'ta oynanacak.

Şampiyonlar Ligi finali, Rusya dan alındı #1

UEFA'NIN AÇIKLAMASI

UEFA'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"UEFA İcra Kurulu, Avrupa'daki güvenlik durumuyla ilgili acil olarak toplanmıştır. UEFA İcra Kurulu, UEFA Erkekler Şampiyonlar Ligi finalini Saint Petersburg'tan alarak Paris'te bulunan Stade de France'a vermiştir. Mücadele 28 Mayıs Cumartesi akşamı oynanacaktır.

UEFA, Fransa Cumhuriyeti Devlet Başkanı Emmanuel Macron'a kişisel desteği ve Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en prestijli maçına kapılarını açtığı için müteşekkirdir. Fransa hükümeti ile birlikte UEFA, Ukrayna'daki korkunç insanı acıları, ıstırabı, yıkımı yaşayan futbolcuların ve ailelerinin kurtarılmasını sağlamak için çok paydaşlı çabaları tam olarak destekleyecektir.

Şampiyonlar Ligi finali, Rusya dan alındı #2

"MİLLİ TAKIM MAÇLARI TARAFSIZ SAHALARDA OYNANACAK"

UEFA İcra Komitesi, UEFA müsabakalarında mücadele eden Rus ve Ukrayna kulüplerinin ve milli takımlarının bir sonraki duyuruya kadar iç saha maçlarını tarafsız sahalarda oynamaları gerektiğine karar verdi.

UEFA İcra Komitesi, gerektiğinde düzenli olarak, yasal ve olgusal durumlar geliştikçe yeniden değerlendirmek ve gerektiğinde başka kararlar almak üzere olağanüstü toplantılar düzenlemek üzere beklemede kalmaya karar verdi."

En Son Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.