Öne Çıkanlar Ali Bekki köyü teröristlerden temizlendi kurbanlık sondakika türkiye bayram

Bu haber kez okundu.

Rusya'dan insani koridor için geçici ateşkes

Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı askeri operasyon, 12'nci gününde de devam ediyor...

Başkent Kiev başta olmak üzere birçok kentte patlama ve siren sesleri yükseliyor.

Çatışmalar arasında kalan halk tahliye edilmeyi beklerken, diğer yandan da gıda ve ilaç kıtlığı ile mücadele etmek zorunda kaldı.

MOSKOVA SAATİ İLE 10.00 İTİBARIYLA ATEŞKES İLAN EDİLDİ

Dün yapılan insani koridor girişimleri başarısız olurken, konuya ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Kiev, Harkov, Sumi ve Mariupol şehirlerinde sivillerin tahliyesi için  Rusya, Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla ateşkes ilan ettiğini duyurdu.

Ukrayna'da çatışmaların arasından kaçmaya çalışan siviller ViDEO

Rusya Savunma Bakanlığına bağlı, Ukrayna'da İnsani Müdahale için Birimler Arası Koordinasyon Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi’de insani durumun son derece olumsuz hale geldiği belirtildi.

MACRON'UN İNSANİ KORİDOR TALEBİNDEN BAHSEDİLDİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den insani koridorlar açılmasına yönelik talepte bulunduğu kaydedilen açıklamada, “Rus ordusu, Kiev, Mariupol, Harkiv ve Sumi şehirlerinden sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla geçici ateşkes ilan etmektedir.” denildi.

KORİDORLAR, İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI İLE TAKİP EDİLECEK

Açılacak insani koridorların insansız hava araçları ile takip edileceği bilgisine yer verilen açıklamada, Birleşmiş Milletler, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) ve Kızılhaç’taki ilgili birimlerin bilgilendirildiği belirtildi.

Açıklamada, “Ukrayna’dan, belirtilen yönlerde insani koridorların oluşturulması için tüm koşulları yerine getirmesini, sivillerin ve yabancı vatandaşların organize şekilde çıkışını sağlamasını talep ediyoruz.” ifadesine yer verildi.

Açıklamada, “Ukrayna’dan, belirtilen yönlerde insani koridorların oluşturulması için tüm koşulları yerine getirmesini, sivillerin ve yabancı vatandaşların organize şekilde çıkışını sağlamasını talep ediyoruz.” ifadesine yer verildi.
AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.