Öne Çıkanlar Bakan Tunçtan gündeme dair önemli açıklamalar ücret Anıtkabirde 30 Ağustos töreni egemenlik Motosikletli Gruba Çarptı: 7 Ölü

Bu haber kez okundu.

Nurettin Nebati, Gıda Komitesi toplantısında Tahıl Koridoru açıklaması yaptı

Dün gerçekleşen Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi'nde alınan karalarla ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Komite'de Tahıl Koridoru Anlaşması'yla dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşün sağladığı olumlu katkının değerlendirildiğini aktardı.

Tahıl Koridoru Anlaşması’nın tahıl fiyatlarındaki düşüşe sağladığı olumlu katkı değerlendirildi

Bakan Nebati, toplantının Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ve komite üyelerinin katılımlarıyla gerçekleştirildiğini belirterek, "Gıda Komitesi toplantısında; küresel gıda fiyatlarının güncel durumu ile ülkemizin 2022 yılı hasat sezonundaki gelişmeler doğrultusunda gıda fiyatlarının seyrini ele alarak, Tahıl Koridoru Anlaşması’nın dünya genelinde tahıl fiyatlarındaki düşüşe sağladığı olumlu katkıyı değerlendirdik.

Nureddin Nebati

Sera yatırımları hızlanacak

Komitede, kış aylarında sebze fiyatlarında yaşanabilecek olumsuzlukları en az düzeye indirmeye yönelik tedbirler tartışılmış ve sera yatırımlarının hızlandırılmasına ilişkin ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışmalar yapılması hususu kararlaştırılmıştır." dedi.

Nureddin Nebati

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/ekonomi/bakan-nebati-gida-komitesi-toplantisinda-tahil-koridoru-aciklamasi-yapti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.