Öne Çıkanlar Yurtta Kar Yağışı ücret kendini astı lig Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Bu haber kez okundu.

Muhammet Emin Akbaşoğlu: Fransa'da bir poşet, 750-800 euroya doluyor

Türkiye'de enflasyon oranlarıyla birlikte artan gıda fiyatlarıyla  hane ve iş yerlerine gelen fahiş faturalar, kamuoyunun gündemine oturdu.

Gıdadan akaryakıta elektrikten doğalgaz faturalarına kadar birçok kalemde peş peşe uygulanan zamların geri alınması için protestolar başlarken konuyla ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, dün gece Habertürk TV canlı yayınında ekonomik değerlendirme yaptı.

ENFLASYON HESABI

Kübra Par ile Açık ve Net programına çıkan Akbaşoğlu, Türkiye’de ekonomik krizin küresel nedenlerinin olduğunu anlatarak bu düşüncesini, Avrupa’da artan enflasyon oranlarıyla desteklemek istedi. Ancak Akbaşoğlu'nun yanlış enflasyon hesabı tartışmalara neden oldu.

Muhammet Emin Akbaşoğlu:  Fransa'da bir poşet, 750-800 Euro'ya doluyor VİDEO

FRANSA'DA ALMANYA'DA BİR POŞET 750 EUROYA DOLUYOR

Türkiye'deki enflasyonu Avrupa'daki enflasyonla karşılaştırmak isteyen Akbaşoğlu, "Sıkıntıları görmüyor değilim, yaşadıklarımızı Avrupa ile Amerika ile bütün dünya ile kıyas etmek zorundayız. Sonuç itibarıyla bunun sadece Türkiye'yi etkileyen bir sıkıntı ve kriz olmadığını dolayısıyla Fransa'da, Almanya'da 150 euroya dolan bir poşet, bugün 750-800 euroya doluyor. Dolayısıyla orada da yüzde 6-7 oranında 1'lerin altındayken enflasyon 6-7 kat artmış." deyince araya Kübra Par girdi.

“Yüzde 6-7 artıyorsa 6-7 kat artmış olmaz ama” diyen Kübra Par’a karşılık  Akbaşoğlu ise düşüncesinde ısrar etti.

Muhammet Emin Akbaşoğlu:  Fransa da bir poşet, 750-800 euroya doluyor #1

En Son Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.