Öne Çıkanlar fırtına ömer çelik 4 katlı bina Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 159 santimetreyle Hakkaride ölçüldü Sıgınmacı

Bu haber kez okundu.

Meteoroloji 55 kente, sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı

Türkiye'nin Balkanlardan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı.

Gün içerisinde şiddetini artırması beklenen yağışların; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı ve Doğu Karadeniz'de etkili olacağı duyuruldu.

Çarşamba gününe kadar süreceği aktarılan fırtına için sarı ve turuncu kod uyarısı yapılırken, Marmara Bölgesi ve İstanbul, turuncu kod uyarısı yapılan bölgeler arasında yer aldı.

55 KENTE UYARI YAPILDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya da dahil 23 kent için turuncu ve 32 kent için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Meteoroloji, İstanbul, Marmara ve Kuzey Ege için turuncu kodlu fırtına uyarısı yaptı.

Meteoroloji 55 kente, sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı #1

YER YER 60-80 KİLOMETREYİ BULABİLİR

Rüzgarın, Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege’de öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. Meteoroloji'nin uyarısına göre fırtanının saatteki hızının yer yer 60-80 kilometreyi bulması bekleniyor.

TEDBİR ÇAĞRISINDA BULUNULDU

Meteoroloji, "Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." uyarısı yaptı.

Meteoroloji 55 kente, sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı #2

İSTANBUL İÇİN VALİ'DEN UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da dün konuyla ilgili bir uyarı yapmıştı. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Yerlikaya, "Kıymetli hemşehrilerim, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre İstanbul'da kuvvetli rüzgar ve fırtına bekleniyor. Özellikle okullarda, trafikte ve parklarda tedbiri elden bırakmayalım." ifadelerini kullandı.

Meteoroloji 55 kente, sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı #3

5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ

8 Şubat 2022 Salı

Meteoroloji 55 kente, sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı #4

9 Şubat 2022 Çarşamba

Meteoroloji 55 kente, sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı #5

10 Şubat 2022 Perşembe

Meteoroloji 55 kente, sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı #6

11 Şubat 2022 Cuma

Meteoroloji 55 kente, sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı #7

12 Şubat 2022 Cumartesi

Meteoroloji 55 kente, sarı ve turuncu kod uyarısı yaptı #8

En Son Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.