Öne Çıkanlar Yurtta Kar Yağışı ücret kendini astı lig Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Bu haber kez okundu.

Meral Akşener: Başbakan adayıyım

Halk TV'de genel yayın yönetmeni Suat Toktaş'ın sunduğu Liderler Özel programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına yönelik soruya yanıt verdi.

Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimi için aday olmayacağını bir kez daha belirtirken, seçimi kendi adayları kazandığı takdirde, parlamente sisteme dönülerek gerçekleştirilecek başbakanlık seçiminde aday olacağını söyledi.

Bir anlamda cumhurbaşkanı adaylığına Kılıçdaroğlu'nu işaret eden Akşener'in açıklamaları şöyle:

"PARLAMENTER SİSTEME GEÇECEĞİZ"

"Bizim iki sistemimiz var. Bir Cumhurbaşkanı seçimi o seçilen kişi parlamenter sistemin taşlarını döşeyecek. "

"İvedilikle parlamenter sisteme geçişin yolunu döşeyecek ve Cumhurbaşkanı olarak kalacak. Seçimi kazandık, parlamenter sisteme geçtik… O Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olacak."

"BAŞBAKAN ADAYI OLACAĞIM"

"İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim. Başbakanlığa adayım.

"Cumhurbaşkanlığı makamını o seçimi almak zorundayız. Önemli olan bu. Ben kendi adıma kararımı söyledim. Bu seçimin alınması konusunda inanılmaz kararlıyım."

Meral Akşener: Başbakan adayıyım #1

En Son Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.