Öne Çıkanlar gündem chp haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Yalovada ; Armutlu Müteahhitler derneği kuruldu

Bu haber kez okundu.

Kur korumalı mevduata dahil olan şirketlerin vergi avantajı süresi uzatıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından döviz karşısında Türk Lirası'nın değerini korumak için gündeme getirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemine önce bireyler katılım gösterirken, daha sonra sistem şirketlerin de kullanımına açılmıştı.

Sisteme göre tasarruftaki döviz ve altın varlıklar Türk Lirası'na çevrilerek üçer aylık periyodlarla kamu bankalarına yatırılacak ve dövizin artışına karşı verilen kazançla birikim korunacaktı. Vatandaşın büyük ilgi gösterdiği sisteme şirketlerin de dahil edilmesi ile mevduat oranı artırıldı.

Kur korumalı mevduat sisteminde şirketlere avantaj sağlandı

Sağlanan avantaja göre, şirketler, 30 Haziran tarihli bilançolarında yer alan dövizi yıl sonuna kadar Kur Korumalı Mevduat sistemine dahil ederse vergi avantajı kullanacak ve bu işlemden kaynaklanan faiz, kâr payı ve kur kazancı için vergi ödemeyecek.

Kur korumalı mevduata dahil olan şirketlerin vergi avantajı süresi uzatıldı #1

Karar Resmi Gazete'de yayınlandı

İHA'nın haberine göre, konu ile ilgili karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.