Öne Çıkanlar Yurtta Kar Yağışı ücret lig kendini astı Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Bu haber kez okundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan istifa eden 3 vekile HDP yanıtı

Geçtiğimiz günlerde CHP'den, partinin ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun politikalarından rahatsızlık duyduğunu belirterek İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel istifa etti.

İstifaların yankıları devam ederken 3 vekilin, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmenin de detayları ortaya çıkmaya başladı.

HDP İLE MESAFE

İstifa eden vekillerin, CHP'nin HDP ile iş birliği yapması ve Atatürkçü çizgiden uzaklaşmasını gerekçe göstererek istifa etmesine Kılıçdaroğlu, karşı çıktı.

CHP'ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Deniz Zeyrek, üç vekilin “HDP'ye mesafe koyun” talebine Kılıçdaroğlu'nun şu karşılığı verdiğini söyledi;

ATATÜRK'ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDA...

“CHP ayrı parti, HDP ayrı parti. Biz HDP ile iş birliği yapmıyoruz. Ancak HDP ile de görüşebiliyoruz. Türkiye'de bütün partilerle görüşebilen tek parti biziz. Bakın Atatürk diyorsunuz. Atatürk etnik kökenine, dinine, mezhebine bakmaksızın birlikte yaşamı savundu, birlik için mücadele etti. Orta Doğu'ya bakın. Çatışmaların kökeninde hep etnik köken, din ve mezhep farklılıkları var. Biz Atatürk'ün gösterdiği yolda güçlü bir Türkiye için birlikte hareket edilmesini savunuyoruz.”

En Son Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.