Öne Çıkanlar sondakika İranlılar Shopping Fest için Vana geliyor bu yılki hedef 1 milyon turist koronavirüs Erdem İnşaat TSK ile ÖSOnun

Bu haber kez okundu.

İyi Parti, HDP'li Buldan'a Cumhuriyet sözlerinden dolayı tepki gösterdi

Terör örgütü PKK'nın Meclis'teki uzantısı HDP, Cumhuriyet'i hedef aldı.

Partisinin grup toplantısına katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın gündeminde Cumhuriyet vardı.

"100 yıllık bir yıkım süreci"

Pervin Buldan, "Cumhuriyetin 99. yıl dönümünü geride bıraktık. Kuruluşundaki ademi merkeziyetçilik ve demokrasi fikrinin terk edilerek, yerine Kürtler ve Aleviler başta, tüm farklılıkların ret ve inkarına dayalı tekçilik sisteminin devreye sokulmasıyla yaşanan 100 yıllık bir yıkım sürecinden bahsediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Pervin Buldan: Cumhuriyet 100 yıllık bir yıkım süreci

İyi Parti'den tepki geldi

6'lı masanın ortaklarından olan İyi Parti, HDP Eş Genel Başkanı Buldan'ın grup toplantısında yaptığı açıklamalara, yayınladığı mesaj ile sert tepki gösterdi.

İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu imzasıyla yayınlanan metinde şu ifadeler kullanıldı:

"Böylesine art niyetli suçlamaların daima karşısında olacağız"

"İyi Parti olarak Cumhuriyetimize yönelik hadsiz ifadeleri temelden reddediyor ve kınıyoruz. Milletimizin huzurunda bir kez daha vurguluyoruz ki Cumhuriyet, farklılıkların zenginliği ve yönetimi esasına dayanmaktadır. Etnik kökeni, dini inancı ve mezhebi ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız Cumhuriyet şemsiyesi altında eşit birer yurttaş hâlinde yaşama hak ve iradesine sahiptir. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya ve mevcut kutuplaşma iklimini kuvvetlendirmeye dönük böylesine art niyetli, haksız, temelsiz suçlama ve saldırıların daima karşısında olacağımızın bilinmesini isteriz."

CHP sessiz kaldı

HDP'li Buldan'ın açıklamalarına 6'lı masanın ortaklarından İyi Parti tepki gösterirken, Cumhuriyet Halk Partisi'nden ise henüz bir cevap gelmemesi dikkat çekti.

İyi Parti, HDP li Buldan a Cumhuriyet sözlerinden dolayı tepki gösterdi #1

İyi Parti, HDP li Buldan a Cumhuriyet sözlerinden dolayı tepki gösterdi #2

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/gundem/iyi-parti-hdpli-buldana-sert-tepki-gosterdi-chp-ise-sessiz-kaldi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.