Öne Çıkanlar İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero uğur sezer

Bu haber kez okundu.

İstanbul'da maske takmayana 900 lira ceza

Koronavirüs salgınında vaka sayılarında artış yaşanması üzerine, içlerinde İstanbul'un da bulunduğu 48 ilde maske takma zorunluluğu kararı alındı.

Kararın ardından ise yasağın uygulandığı illerde polis ekipleri ve bekçiler tarafından denetimler başladı.

İstanbul Valiliği de açık alanlarda maske takma zorunluluğuna uymayanlara ceza kesileceğini açıkladı.

İLÇEDEN İLÇEYE DEĞİŞEN CEZALAR SABİTLENDİ

İstanbul'da koronavirüs tedbirleri kapsamında kesilen cezalar kaymakamlıklara bırakıldığı için 3 bin 150 liraya kadar ceza kesiliyordu. Ancak bu cezalar, ilçeden ilçeye farklılık gösteriyordu.

Farklılığın ortadan kaldırılması için İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi harekete geçti.

MASKE TAKMAYANA 900 TL CEZA

Farklılığı ortadan kaldırmak için İstanbul İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir başkanlığında toplandı. Toplantı sonrası İstanbul'da maske takmamanın cezası 900 TL olarak belirlendi.

MASKESİZ DIŞARI ÇIKMANIN YASAK OLDUĞU DİĞER İLLER

Ankara, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bolu, Burdur, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Iğdır, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Rize, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Tokat, Uşak, Yalova, Zonguldak, Bitlis.

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.