Öne Çıkanlar Şişe kırıldı Müteahhitleri azerbaycan son dakika ikramiye ödemeleri

Bu haber kez okundu.

Erdoğan'dan çifte bayram vurgusu

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi; İstanbul’daki Tarabya Huber Köşkü’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının ardından kamuoyuna açıklama yapmak üzere kameraların karşısına geçti.

ÇİFTE BAYRAM

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine, "Küresel bir felaket halini alan korona hastalığının üstesinden gelerek, inşallah Ramazan'ın sonunda çifte bayram yapmayı niyaz ediyoruz." diyerek başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

AVRUPA'DAN DAHA İYİYİZ

Toplam test sayısında 1 milyona gitmemize rağmen yeni hasta ve ölüm sayımız günden güne azalıyor. İyileşen hasta sayımızın yeni hasta sayısını geçmesi kırılma noktasıdır. Türkiye ölüm oranı bakımından da Avrupa'daki en iyi ülke durumdadır.

Salgını çok rahatlıkla göğüsleyebilen sağlık sistemimiz, diğer işlerde aksamaya meydan vermeden işlerini sürdürmüştür.

VATANDAŞLARA TEŞEKKÜR

Türkiye bu günleri daha güvenle baktığı motivasyonla geçiriyor. Kriz sonrası yeniden yapılanacak dünyada, ülkemizin 2023 hedeflerinin ötesinde bir konuma ulaşabileceğine yürekten inanıyorum.

Geçtiğimiz hafta perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri 31 ilimizde uyguladığımız sokağa çıkma kısıtlamasına gösterdiğiniz hassasiyet için şahsım ve özellikle de heyetim adına teşekkür ediyorum. Kabinemiz bu fedakarlığınızı hiçbir zaman unutmayacaktır.

EKONOMİYE İLİŞKİN GELİŞMELER

Türkiye için ışık görünmüş yaptığımız fedakarlıkların karşılığını alma vakti yaklaşmıştır. Ülke genelinde hayatı normale döndürmeye yönelik kapsamlı bir program hazırlıyoruz. Cumhurbaşkanı Yardımcılığı'nın hazırladığı bu programı yakında açıklayacağız.

Çiftçilerimizin mayıs ve haziran ayında vadesi gelecek Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan kredi geri ödemelerini, faizsiz olarak 6 ay erteliyoruz. Evden çalışma sürelerini de 27 Mayıs'a kadar uzatıyoruz.

Tüm bakanlıklarımız kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili planlarını ve hazırlıklarını sürdürüyor. Salgınla mücadele için aşama aşama hayata geçirdiğimiz tedbirlerin tüm kesimler üzerindeki olumsuz etkilerinin önüne geçmek için pekçok paketi devreye soktuk.

Verdiğimiz desteklerin toplamı 200 milyar lirayı buldu. Sıkıntılı günlerde milletimizin her kesiminin yanında olduğunu gösterdik. Yaklaşık 4 milyon vatandaşımıza 22.3 milyar liralık kaynak tahsis edildi. Esnafımıza 8.4 milyar lira finansman tahsisi yapıldı.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE SON DURUM

Türkiye'de hamdolsun hiçbir vatandaşımız hastane kapısından geri çevrilmemiş, hiçbir hastanın tedavisi ihmal edilmemiştir. Ülke ve millet olarak koronavirüs salgınına karşı yürüttüğümüz mücadelenin somut neticelerini almaya başladığımız bir döneme girdik. Bu zorlu süreçten alnımızın akıyla çıkmayı başardık

KAMPANYADA 1 MİLYAR 850 MİLYON TOPLANDI

Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasında şu ana kadar 1 milyar 850 milyon TL meblağ toplanmıştır."

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.