Öne Çıkanlar Yurtta Kar Yağışı ücret kendini astı lig Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky ile görüştü

Türkiye'nin arabuluculuğunda 22 Temmuz tarihinde Rusya, Ukrayna, Birleşmiş Milletler ve Türkiye arasında 'Tahıl sevkiyatı' anlaşması imzalanmıştı.

Başarıyla devam eden tahıl sevkiyatında Rusya, yeni bir krize imza atarak Kırım'daki gemilere yapılan saldırıların ardından Tahıl Koridoru Anlaşması'na katılımını askıya aldığını duyurdu.

Bunun üzerine Türkiye, yeni girişimde bulunarak tahıl krizini çözüme kavuşturmak için harekete geçti.

Yoğun diplomasi trafiğinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün tahıl sevkiyatının devam edeceğini duyurdu.

Zelensky ile görüştü

ABD ve BM'nin teşekkür ettiği Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky ile telefonda görüştü.

Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede ana konu, tahıl anlaşmasıydı.

Tahıl sevkiyatının devamının önemine vurgu yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, tahıl sevkiyatında yaşanan sorunu iş birliği içinde çözüme kavuşturmuş olmalarından memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Gerek Ukrayna’nın gerek Rusya’nın tahıl ürünlerini satabilmelerinin tüm dünya için kritik önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl sevkiyatı mutabakatının devamının önemine işaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin tam olarak yeniden tesisine gidecek bir anlayış temelinde, savaşın adil bir çözümle sonlandırılması için diplomatik çabaları artırmak gerektiğini ifade etti.

Zelensky'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Görüşmenin ardından Zelenskiy, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tahıl anlaşmasının korunmasına yönelik aktif katılımı, Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne kararlı desteği için teşekkür ettim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ukraynalı savaş esirleri ve siyasi mahkumlar için atılacak adımları ele aldıklarını aktaran Zelensky, “Türkiye'nin desteğine güveniyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Zelensky ile görüştü #1

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/gundem/309-cumhurbaskani-erdogan-zelensky-ile-gorustu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.