Öne Çıkanlar galibiyet Erzincanda maden ocağındaki toprak kaymasıyla ilgili 6 zanlı tutuklandı 3 dönem kuralı rafa kalktı seçim iptali meclis

Bu haber kez okundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak

Türkiye, savunma sanayii alanında dünyanın gözbebeği olmaya adeta gün sayıyor…

Yerli ve milli uçaklar, şimdiden dosta güven düşmana korku salarken; işin alışveriş boyutu da devletin elini güçlendiriyor.

Bu atılım, şimdiden Türkiye’yi başka bir seviyeye taşımış durumda…

‘2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dile getirdiği gibi bu, her türlü engellemelere rağmen yapılıyor.

Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi'nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalar yaptı, bazı müjdeler verdi.

2023’ün 7'den 70'e herkesi gururlandıracak çok mühim gelişmelerin yaşandığı müjdelerle dolu bir yıl olacağını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milli Muharip Uçak’ı (MMU) hangardan çıkarıp, tüm dünyaya göstereceğiz. Bayraktar Kızılelma'nın uçuş manevra testleri gerçekleştirilecek. İlk SİHA gemisi olacak Anadolu'yu da bu yıl hizmete alıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak VİDEO

“Dışa bağımlılığımızı da azaltmış bulunuyoruz”

Yeni nesil fırtına obüslerinin şu an envanterde olanlara kıyasla birçok avantaja sahip olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, “Ateş gücü kabiliyetleri artırılmıştır. Yeni nesil atış kontrol, otomatik mühimmat yükleme, otomatik yangın söndürme, yeni nesil yardımcı güç grubu gibi pek çok kritik unsur bulunuyor. Aynı zamanda dışa bağımlılığımızı da azaltmış bulunuyoruz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak #1

“Mayıs ayında 2 Altay tankını teslim ediyoruz”

“Lisans meselesini de kökten çözüme kavuşturacağız.” diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bu projenin icrasında görev alan herkese teşekkür ediyorum. Mühendislerimizi, teknisyenlerimizi, işçilerimizi tebrik ediyorum. Burada yakaladığımız ivmeyi diğer stratejik projelere de teşkil ederek devam ediyoruz. Mayıs ayında 2 Altay tankını teslim ediyoruz. İnşallah 2025 yılından itibaren seri üretime başlıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak #2

“Sermaye düşmanlığı yapanlar…”

Erdoğan, “Ciddi emek, sabır, bilgi birikimi gerektiren bu projeleri adım adım gerçekleştiriyoruz. Birilerinin itiraflarına hedef olan Arifiye Ana Bakım Fabrikası farklı alanlarda ordumuzun ihtiyacını karşılamayı sürdürüyor. Sermaye düşmanlığı yapanlar, bugün Almanya'dan İngiltere’ye kapı kapı dolaşarak, yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor. Biz kendi mühendislerimizle bu dev eserleri ortaya koyuyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak #3

“Milletten özür dilemeliler”

Aynı şekilde işten atılacak diyerek galeyana getirmek istedikleri fabrika personeli, gönül rahatlığıyla üretiyor ve ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Fabrika ile ilgili iddiaları tutmayanlar yarım ağızla da olsa bir özür dileme erdemi göstermedi. Milletten özür dilemeliler. Sakarya'ya inanıyorum. Onlara gerektiği dersi gerektiği zaman vereceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak #4

“Onların yalanlarını deşifre etmeyi sürdürüyoruz”

Türkiye'nin savunma hamlelerinin türlü ayak oyunlarıyla engellenmesine müsaade etmeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma Sanayii alanında tam bağımsızlığımızı ilan edene kadar durmayacağız. Kamu ve özel sektör iş birliği ile inşallah ülkemizi başarıdan başarıya koşturacağız. Şimdi yüzde 80'i milli olan bir savunma sanayiine sahibiz. Grup kürsülerini iftira ve çarpıtma kürsülerine çevirenleri bir kez daha milli meselelerde yalan siyasetini terk etmeye davet ediyorum. Yapmazlarsa, onların yalanlarını deşifre etmeyi sürdürüyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak #5

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023 müjdelerle dolu bir yıl olacak #6

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/gundem/cumhurbaskani-erdogan-2023-mujdelerle-dolu-bir-yil-olacak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.