Öne Çıkanlar İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero uğur sezer

Bu haber kez okundu.

CHP Atatürk Havalimanı'nda eylemde

İstanbul Havaalanı'nın faaliyete başlamasından sonra Atatürk Havaalanı'nın kullanım amacı tartışma yaratmış daha sonra millet bahçesi yapılması kararlaştırılmıştı.

Bu kapsamda İstanbul'a dünyanın en büyük yeşil alanlarından birini kazandırmak için çalışmalara başlandı.

Ancak her fırsatta ağaç ve doğa hassasiyeti olduğunu söyleyen CHP'den projeye ilişkin itirazlar yükselmeye başladı.

CHP, Atatürk Havalimanı önüne gitti

Dün partililere Twitter'dan seslenen İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk Havalimanı'nda gösteri çağrısı yaptı.

Kaftancıoğlu'nun çağrısı sonrası CHP'li milletvekilleri ve partililer Atatürk Havalimanı'nın önüne gitti.

CHP Atatürk Havalimanı'nda eylemde

Konuşmasında sürekli Atatürk vurgusu yaptı

Alanın önünde açıklamalarda bulunan Kaftancıoğlu, "CHP olarak Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Atatürk'ün ismini taşıyan havalimanına zarar verenlerden hesap soracağız." dedi.

Kaftancıoğlu'nun konuşmasında sürekli Atatürk vurgusu yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Bilindiği üzere 'Atatürk' diyemeyen Kaftancıoğlu, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını da militer bulduğunu söylemişti.

CHP Atatürk Havalimanı nda eylemde #1

Önceki açıklamalarıyla çelişmeye devam ediyor

Atatürk diyemeyeşini, "Kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum.” sözleriyle açıklayan Kaftancıoğlu, bugünkü açıklamalarında kendisiyle çelişti.

CHP Atatürk Havalimanı nda eylemde #2

"Atatürk'ün ismini taşıyan Atatürk Havalimanını ne yaparlarsa yapsınlar"

Atatürk'ün adını ağzından düşürmeyen Kaftancıoğlu, "CHP olarak 84 milyonla ve 16 milyon İstanbullu ile birlikte TC'nin kurucusu Atatürk'ün ismini taşıyan Atatürk Havalimanını ne yaparlarsa yapsınlar… Atatürk Havalimanı'na zarar verenlerden hesap soracağız. Yasadışı ve hukuksuz bir şekilde buraya iş makinesi getirenlerden hesap soracağız.

CHP Atatürk Havalimanı nda eylemde #3

Gençliğe Hitabe'ye atıfta bulundu

Mustafa Kemal Atatürk, Milli Kurtuluş Mücadelesi'ni başlattığı günlerde, Gençliğe Hitabesi'nde ne demişti? 'İktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler…' Bugün olduğu gibi, biz de buradan diyoruz ki, asla umutsuz olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler!" şeklinde konuştu.

Canan Kaftancıoğlu’nun Atatürk takıntısı

CHP Atatürk Havalimanı nda eylemde #4

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/gundem/ataturk-diyememe-takintisi-olan-canan-kaftancioglu-kendisiyle-cekisti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.