Öne Çıkanlar fırtına ömer çelik PYD oporasyon 4 katlı bina Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 159 santimetreyle Hakkaride ölçüldü

Bu haber kez okundu.

Bakan Yerlikaya, olumsuz hava koşullarının acı bilançosunu paylaştı: 3 ölü, 50 yaralı, 11 denizci kayıp

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde etkili olan sağanak yağış ve fırtınada 2 geminin karaya oturması 1 geminin de kaybolmasının ardından gece geç saatlerde kente gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ereğli İlçe Kaymakamlık binasında Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve il müdürleri ile güvenlik güçlerinden bilgi aldı.

1 saatten uzun süren brifingin ardından basın açıklaması yapan Bakan Yerlikaya, “19 Kasım Pazar günü, gün başlamadan önce Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz, Türkiye genelinde 29 şehrimizle ilgili turuncu alarm verdi. Ama gün içerisinde bu turuncu uyarı 41 şehre kadar yükseldi. Sağanak yağış, fırtına uyarısı, bütün medya aracılığıyla hem Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz, hem İçişleri Bakanlığı, AFAD başkanlığı tarafından da yapıldı. Büyük hazırlıklar yapıldı. Valiliklerimizin koordinasyonlarında belediyeler, sivil toplum kuruluşları gerçekten önemli hazırlıklar yaptılar.” diye konuştu.
 

Bakan Yerlikaya, olumsuz hava koşullarının acı bilançosunu paylaştı: 3 ölü, 50 yaralı, 11 denizci kayıp

2 CAN KAYBI, 50 YARALI

AFAD verilerini paylaşan Bakan Yerlikaya, “16 ilimizde, bin 611 vatandaşlarımızdan gelen ihbar sayısı var. 65 çatı uçması, 270 ağaç devrilmesi, 102 su basması ve bin 150 diğer olaylar olmak üzere toplam bin 611 ihbar. Maalesef 2 can kaybı var. Diyarbakır Hani ilçemizde 1 kişi, Batman ilinde meydana gelen aşırı yağışlar sebebiyle yine 1 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Biz hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun diyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Kaynak : https://www.dha.com.tr/gundem/bakan-yerlikaya-olumsuz-hava-kosullarinin-aci-bilancosunu-paylasti-3-olu-50-yarali-11-denizci-kayip-2346311

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.