Öne Çıkanlar sondakika İranlılar Shopping Fest için Vana geliyor bu yılki hedef 1 milyon turist koronavirüs TSK ile ÖSOnun Son dakika: Fuhuştan yakalanan o isim bakın kim çıktı!

Bu haber kez okundu.

Adana'da orman yangını

Dün öğle saatlerinde Adana'nın Kozan ilçesine bağlı yoğun kızılçam ağaçları ile kaplı olan Kuyubeyli Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Adana Orman Bölge Müdürlüğüne ait 30 arazöz, 15 su tankeri ve çok sayıda ekip, yangın müdahale etmeye başladı.

Şu ana kadar 200 hektardan fazla ormanlık alan zarar gördü.

UÇAK VE HELİKOPTERLER YANGINI DURDURMAYA ÇALIŞIYOR

Bölgede sorti yapan 2 yangın söndürme uçağı ve 6 yangın söndürme helikopteri, alevlerin ilerlemesini durdurmaya çalışıyor.

Adana ve çevre illerden gelen 90'dan fazla arazöz ve ekip ise karadan yangının büyümesini önlemek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ADANA VALİSİ: 6 KÖY BOŞALTILDI

Öte yandan Adana Valisi Süleyman Elban, dün tedbiren bazı köylerin boşaltıldığını duyurmuştu. Elban, "Tedbiren bölgedeki 6 köy boşaltıldı. Yangın sürüyor, ekiplerimizin söndürme çalışmaları da devam ediyor. Çok şükür can kaybımız yok. Bölgedeki kuvvetli rüzgar, yangını kontrol altına almamızı zorlaştırıyor. Yangının, Osmaniye'nin Kadirli ilçesine sıçrama ihtimali var, ona karşı da tedbirlerimizi aldık." demişti.

Adana da orman yangını #1

İHA, YANGIN BÖLGESİNİ İZLİYOR

"Şu an bir İHA'mız sürekli yangın bölgesini izliyor ve anlık veri aktarımında bulunuyor." diyen Vali Elban, şöyle devam etmişti:

"Jandarmamız, komando timlerimiz, takviye birliklerimizle hem köylerimizin takviyesini yapıyoruz hem burada herhangi bir can güvenliği oluşmasın diye arkadaşlarımız sürekli tedbirler alıyor. Trafik düzenlemesi yapıyor. Vatandaşımızın zarar görmemesi ve yangının söndürülmesi için her türlü tedbiri alıyoruz. Bütün arkadaşlarımız burada çaba içerisindeler. Köylülerimiz de ilave bir mağduriyet yaşamasınlar diye kendilerine Kozan ilçemizde kalacakları yerler de temin ettik. İhtiyaç olacak barınma ve iaşeyle ilgili her türlü tedbir de alındı. Temennimiz en kısa sürede yangının kontrol altına alınması."

Adana da orman yangını #2

"KUNDAKLAMA İHTİMALİ VAR"

Vali Elban, yangının çıkış nedeniyle ilgili soruya da "Kundaklama olduğunu tahmin ediyoruz. O ancak yangın söndürüldükten sonra sahada yapılacak incelemede netleşir. Ancak birkaç ayrı noktada çıkmış olması kundaklama ihtimalini güçlendiriyor." şeklinde yanıt vermişti.

RİSKLİ ALANDAKİ EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Yangının yerleşim yerlerine yaklaşması sonucu bölgede bulunan evlerde oturanlar da tahliye edilmeye çalışılıyor.

Evini tahliye etmek zorunda kalan İsmail Özcan, "Yangın nedeniyle evimizi boşalttık. Yangın evimizi kullanılamaz hale getirdi. Bahçemiz de yandı. Evimizin yanması değil ormanlarımızın kül olması üzdü bizi. Bütün köy yangından dolayı mahvoldu. Bundan sonra ne yapacağız bilmiyorum." dedi.

Adana da orman yangını #3

PATLAYABİLECEK MALZEMELER DIŞARI ÇIKARILDI

Alevlerin yaklaştığı bazı evlere kapıyı ya da camı kırarak giren vatandaşlar, içeride patlayabilecek ya da yanabilecek malzemeleri dışarı taşıdı.

Adana da orman yangını #4

Adana da orman yangını #5

Adana da orman yangını #6

Adana da orman yangını #7

Adana da orman yangını #8

Adana da orman yangını #9

Adana da orman yangını #10

Adana da orman yangını #11

Adana da orman yangını #12

Adana da orman yangını #13

Adana da orman yangını #14

Adana da orman yangını #15

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.