Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero

Bu haber kez okundu.

99’uncu yıl coşkusu... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

99’uncu yıl coşkusu... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’te düzenlenecek törenlerAtatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayacak. Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i ziyaret ederek mozoleye çelenk bırakacak ve Özel Defter’i imzalayacak. Daha sonra Birinci Meclis’te anma töreni yapılacak. Meclis’in 23 Nisan 1920’de açılışında en yaşlı üye sıfatıyla Sinop Mebusu Şerif Bey’in yaptığı konuşma seslendirilecek. Saygı duruşunun ardından TBMM Başkanı Şentop konuşacak. Özel Defter’in imzalanacağı törenlerde, Ankara Kulübü Derneği seğmenleri bir gösteri sunacak.

RESEPSİYON DA VAR

Şentop, daha sonra TBMM Tören Salonu’nda kutlamaları kabul edecek. TBMM Genel Kurulu ise özel gündemle saat 14.00’te toplanacak. Genel Kurul’da, Meclis’te grubu bulunan partilerin liderlerine 10’ar, grubu olmayan parti temsilcilerine üçer dakika söz verilecek. İki aylık seçim tatilinden sonra ilk kez Meclis’te bir araya gelecek olan liderlerin, son güncel gelişmelere yönelik mesajlar da vermeleri bekleniyor. Meclis Başkanı Şentop, akşam da TBMM Tören Salonu’nda resepsiyon verecek. Önceki yıllarda tasarruf ve şehit haberleri nedeniyle bazı resepsiyonlar iptal edilmişti.

ÇANAKKALE TÖRENE HAZIR

99’uncu yıl coşkusu... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz

ÇANAKKALE Kara Savaşları’nın 104. yılı dolayısıyla Gelibolu Yarımadası’nda 24 ve 25 Nisan’da gerçekleştirilecek törenlerin genel provası yapıldı. Şehitler Abidesi’nde tören akış programı çerçevesinde gerçekleştirilen provalarda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. 2. Kolordu Komutanlığı’nda görevli askerler, bando eşliğinde saygı atışı ve geçit töreni yaptı. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın akrobasi ekibi Türk Yıldızları da 24 ve 25 Nisan’da yapacağı gösteri uçuşunun provasını gerçekleştirdi. Provayı takip eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir ve 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Dündar Şahin Güngör, tören alanında inceleme yaptı. Bu arada Türkiye’nin dört bir yanından tarihi Gelibolu Yarımadası’nı ziyarete gelen vatandaşlar da provayı ilgiyle izleyerek, askerlerle fotoğraf çektirdi.

NEŞE’YLE KUTLADILAR

99’uncu yıl coşkusu... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz

DEVLET Opera ve Balesi Genel Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü (DOB) bünyesinde bulunan çocuk korosu ve balesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla "neşe" temalı temsil verdi.

DOB'un "23 Nisan Temsili" saat Ankara Opera Sahnesi'nde sanatseverlerle buluştu. Bölümün 25 yıldır başkanlığını yürüten Ömür Uyanık ve eğitmenlerin eşliğinde çalışmalarını sürdüren 60 çocuk, bale sanatçıları Sanem Subaygil ve Buğra Alnıaçık ile "Paquita"yı ve "Shostakovich'le dans"ı sahneye taşıdı.
Temsilin ikinci bölümünde çocuk korosu şefi Öykücan Yavşan yönetimindeki Leyla Gencer Çocuk ve Gençlik Korosu sahne aldı.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.