Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero

Bu haber kez okundu.

3600 ek göstergenin ilk toplantısı bugün

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, saat 10.30'da başlayan kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına ilişkin bakanlıkta düzenlenen toplantıya başkanlık etti.

HÜKÜMET VE MEMUR-SEN BİR ARAYA GELDİ

Hükümet ve Memur-Sen, 3600 ek gösterge için ilk değerlendirme toplantısını bugün gerçekleşti. Toplantıda, hazırlanan çalışmalara dair sunum yapıldı ve Memur-Sen'in görüşleri alındı.

Bakanı Vedat Bilgin'in başkanlığındaki toplantıya, Memur-Sen yönetiminin yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Bakan Vedat Bilgin, kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge düzenlemesi çalışmalarına ilişkin toplantıya geçmeden önce bir konuşma gerçekleştirdi.

AMAÇ MEMURLAR ARASINDAKİ ADALETİ SAĞLAMAK

Bilgin, konuşmasına "Kamu personelindeki düzenleme içinden çıkılmaz duruma gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yönlendirmesiyle memurlar arasındaki adaleti sağlayan şekilde ek göstergelerin eşitlenmesi konusu gündeme geldi." diyerek başladı.

Bilgin, konuşmasına şöyle devam etti. "Bütün ülkeler salgının şartlarından etkilendi. Enflasyonla tanışmamış ülkeler bile ciddi enflasyon oranları ile karşılaştı. Tedarik sistemlerinden kopuş yaşanmıştır. Türkiye’de bu olumsuz şartlardan ve küresel dalgalanmalardan etkilenmiştir. Bunu gözönünde bulundurmamız gerekir. Biz hükümet olarak çok önemli adımlar atıyoruz. Yeni ekonomik politikalar bu sorunları aşmak için devreye sokulmuştur. Veriler sanayi büyümesi ve ihracatta gelişmeyi ortaya koymuştur. Küresel ölçekte yaşanan ekonomik sorunlara rağmen bunu başaracağımız ortadadır. Döviz ve ürün fiyatlarıyla ekonomik ve sosyal politikalarla ilerlemektedir. Kısa vadeli sosyal politikalara ihtiyaç olmaktadır. Geçtiğimiz dönemde uyguladığımız ekonomik politikaları devreye sokarak, krizden koruyacak tedbirleri devreye aldık."

"ÇALIŞANLARIMIZI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Bilgin toplantılın özelinde de "Yaptığımız zamlara yeterli demek mümkün değil, gerekli ilaveler yapılacak. Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz." dedi.

3600 ek göstergenin ilk toplantısı bugün #1

3600 EK GÖSTERGE ŞEKİLLENMEYE BAŞLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bir süredir Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı koordinasyonunda yürüttüğü düzenleme şekillenmeye başladı.

EK GÖSTERGE İKRAMİYELERE YANSIYACAK

3600 ek gösterge memur maaşlarını iyileştirecek ve özellikle emeklilik ikramiyelerinin artmasını sağlayacak. Şimdilik emniyet mensupları, din görevlileri, öğretmen ve sağlık çalışanlarını kapsayacağı bilinen ek göstergenin, diğer memurları da kapsaması bekleniyor. Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösterecek.

MAYIS AYINDA TBMM GÜNDEMİNE GELECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, daha önce yaptığı açıklamada, 3600 ek gösterge düzenlemesinin mayıs ayında Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geleceğini söylemişti.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.