Öne Çıkanlar Şişe kırıldı Müteahhitleri azerbaycan son dakika ikramiye ödemeleri

Bu haber kez okundu.

2020 yılı için asgari ücret görüşmeleri başlıyor

2019 yılı için asgari ücret olarak 2 bin 20 TL alan işçiler, gelecek yılın asgari ücretinin ne kadar olacağını merakla bekliyor.

İLK TOPLANTI BUGÜN

Asgari Ücret Tespit Komisyonu; bugün saat 14.00'te Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında toplanacak.

Toplantıya işçileri temsilen Türk-İş, işverenleri temsilen TİSK katılacak. Komisyonda 5'er işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişi yer alıyor.

7 MİLYON İŞÇİ

Türkiye'de asgari ücretle çalışan yaklaşık 7 milyon işçi var. Asgari ücret toplantısından çıkacak karar, 30 milyona yakın insanı yakından ilgilendiriyor.

2 BİN 578 TL

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Yaşam maliyeti 2 bin 578 lira. Asgari ücret teklifimiz yaşam maliyetimizin altında olmayacak." diye konuştu. Ancak Atalay, nihai rakamı DİSK ve HAK-İŞ ile görüştükten sonra belirleyeceklerini de vurguladı.

En Son Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.