Öne Çıkanlar fırtına ömer çelik PYD oporasyon 4 katlı bina Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 159 santimetreyle Hakkaride ölçüldü

Bu haber kez okundu.

Yemen açıklarında kaçırılan Türk denizcilerin de bulunduğu gemi kurtarıldı

İsrail bağlantılı 'Central Park' adlı tanker, Yemen'in Aden şehri açıklarında kimliği belirlenemeyen saldırganlar tarafından kaçırıldı.Güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi de geminin alıkonulduğunu teyit ederken tankeri işleten Zodiac Maritime şirketinden yapılan açıklamada saldırı, 'şüpheli bir korsanlık olayı' olarak nitelendirildi Gemide çok uluslu 22 mürettebat bulunduğu ve geminin 'fosforik asit yükü' taşıdığı ifade edildi.

Türk denizciler de görev yapıyordu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Türk denizciler Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel'in görev yaptığı kimyasal tankerden haber alınamadığını açıkladı. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nün sosyal paylaşım sitesi hesabından yapılan açıklamada, "Zodiac Maritime firmasına ait Central Park isimli kimyasal tanker, Aden Körfezi Yemen açıklarında seyir yapar iken bu sabah saatlerinden itibaren iletişim kesilmiş olup geçen süre zarfında temas kurulamamıştır. Geminin kaçırıldığı değerlendirilmektedir. Gemide Türk denizcilerimiz Kaptan Aydın Hasırcı ve 4. Kaptan Okan Yüksel görev yapmakta olup ilgili şirket başta olmak üzere tüm birimlerle sürekli iletişim sağlanmaktadır. Konu, bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığı'nca takip edilmektedir." denildi.

15 saat sonra kurtarıldı

İletişimi kesilen ve kaçırıldığı ortaya çıkan tanker ve personel, 15 saatin ardından kurtarıldı.Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, "Liberya bayraklı Central Park tankerinin şirketi ve Türk mürettebatı ile Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi (AAKKM) tarafından görüşme sağlanmış olup geminin 15 saat alıkonması sonrası kurtarıldığı ve tüm personelin iyi olduğu öğrenilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: https://www.ensonhaber.com/gundem/yemen-aciklarinda-turk-denizcilerin-de-bulundugu-gemi-kacirildi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.