Öne Çıkanlar RESTORAN VE KAFELERİ BOYKOT EDERKEN ÖZENLİ VE DENGELİ OLALIM Şişe kırıldı azerbaycan Müteahhitleri son dakika

Bu haber kez okundu.

Erdoğan'dan Ayasofya kararı

AK Parti Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün toplananarak, korona sürecinde ilk yüz yüze toplantısını gerçekleştirdi.

Gündeme dair konuların masaya yatırıldığı toplantıda, son günlerde ibadete açılması tartışılan ve içinde İstanbul'un Fethi vesilesiyle Fetih Suresi okunup Kuran-ı Kerim tilaveti yapılan Ayasofya'nın statüsü ele alındı.

"CAMİ OLARAK DA TURİSTLER TARAFINDAN ZİYARET EDİLEBİLİR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 1934'te Danıştay kararıyla müze yapılan Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesi için talimat verdi.

Hürriyet'in haberine göre Erdoğan, "Ayasofya, cami olarak turistler tarafından ziyaret edilmeye devam edilebilir. Sultanahmet'te olduğu gibi. Buna milletimiz karar vermeli." dedi. Erdoğan toplantıda, ayrıca "Bu konuda çok hassas olun." talimatını da vererek, acele edilmemesini, konunun iyi araştırılmasını istedi.

En Son Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.