Öne Çıkanlar Yurtta Kar Yağışı ücret kendini astı lig Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Bu haber kez okundu.

FETÖ'cüleri lüks yatla yurt dışına kaçıranlara operasyon

Şüphelilerin, İstanbul’dan Çeşme Limanı’na bağlamak üzere teslim aldıkları lüks yat ile Ayvalık yat limanından şüpheli bir kadını yata bindirerek 24 Ekim 2018 tarihinde Sakız Adası’na götürdükleri belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki ekipler, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 20.11.2018 tarihinde bir operasyon başlatarak, olayla bağlantılı oldukları tespit edilen üç kişiyi gözaltına aldı.

FETÖ İLE İRTİBATLI ÇIKTI

Şüphelilerden M.Ç.’nin İzmir’de oturduğu ve FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduğu tespit edildi.  M.Ç.'nin, örgüt talimatı ile 2014 yılı başlarında Bank Asya’ya yüklü miktarda para yatırdığı ve bu zamana kadar FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmaktan hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı, Sakız Adası’na götürülen şüpheli kadını İzmir‘den 35 plakalı aracı ile Ayvalık Limanı’na getirdiği belirlendi.

15 TEMMUZ ÖNCESİ VE SONRASI KANADA'YA GİTTİLER

Yakalananlardan FETÖ/PDY şüphelisi N.K., eşi C.K. ile üç oğlunun 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yurt dışına çıkarak Kanada’ya gittikleri, şüpheli kadının da Sakız Adası’ndan Kanada’ya geçtiği öğrenildi. Şüpheli M.Ç.’nin, yakalanan yat kaptanları ile birlikte Ağustos 2018’de  de FETÖ şüphelisi B.E. isimli kadını, FETÖ/PDY şüphelisi İzmir’de aranan eşi V.E. ile  beraber Çeşme'den  lüks bir yat ile Sakız Adası’na kaçırdıkları ve buradan da ABD’ye gittikleri belirlendi.

ORGANİZATÖR DE KANADA'DAN

Bu olayları organize eden kişinin de Kanada’da bulunan FETÖ/PDY şüphelisi, İzmir’de aranan S.Ö. isimli şüphelinin olduğu, yapılan sorgu ve çalışmalardan tespit edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkartılan şüphelilerden E.Ö. ve F.İ. adli kontrol şartı ile serbest kalırken, şüpheli M.Ç. ise mahkemece tutuklandı.

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.