Öne Çıkanlar RESTORAN VE KAFELERİ BOYKOT EDERKEN ÖZENLİ VE DENGELİ OLALIM sondakika Şişe kırıldı azerbaycan Müteahhitleri

Bu haber kez okundu.

Taliban: Bu kadar çabuk beklemiyorduk

Afganistan'da sınır kontrollerini ele geçiren Taliban güçleri, kısa bir süre sonra başkent Kabil'e girdi.

Taliban Kabil'e girmesinin ardından, Kabil'in merkezini güç kullanarak ele geçirmeyeceğini duyurdu.

Taliban komutanlarının  Kabil'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kontrolü ele aldıklarını ilan etmesi üzerine başkentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

''BU KADAR ÇABUK BEKLEMİYORDUK''

Taliban'ın Katar'daki Siyasi Bürosunun Başkanı Molla Abdul Gani Birader, açıklama yaptı.

Birader, başkent Kabil başta olmak üzere Afganistan'ın tamamına yakınında hakimiyet kurmasına ilişkin ''bu kadar çabuk beklemiyorduk.'' ifadelerini kullandı.

''ŞİMDİ İMTİHAN ZAMANI''

Birader, "Kibirli olmamalıyız. Daha önce hiç sahip olmadığımız ağır bir sorumluluğumuz olacak. Şimdi imtihan zamanı. Şu anda ülkemiz insanlarının hizmet sunumu, güvenliği ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi açısından çok önemli bir sınavdan geçiyoruz. İnsanların hayatlarını ve geleceklerini nasıl kuracağımıza ikna etmemiz gerekir." ifadelerini kullandı.

Taliban'ın Katar'daki Siyasi Bürosunun Sözcüsü Muhammed Naim de Kabil'de büyükelçilikler, diplomatik misyonlar ve yabancı uyruklular için tehlike olmadığını kaydederek, Taliban'ın ülke genelinde güvenliği koruyacağını vurguladı.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.