Öne Çıkanlar Yurtta Kar Yağışı ücret kendini astı lig Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Bu haber kez okundu.

Soçi'de Erdoğan-Putin zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaklaşık 6 saat süren görüşmenin ardından  kameralar karşısına geçti.

İki lider, Suriye'nin geleceğine ilişkin alınan kararları açıkladı.

FIRAT'IN BATISINDA YPG KALMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütü YPG'nin Tel Rıfat ve Münbiç'i boşaltacağını ve bölgede Türk-Rus devriyelerinin başlayacağını söyledi.

150 SAATLİK ÇEKİLME SÜRECİ

Erdoğan; terör örgütü YPG'ye, Türkiye sınırından 30 kilometre çekilmesi için 150 saat verildiğini bildirdi.

Soçi'de Erdoğan-Putin zirvesi sona erdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmalarında şunlara değindi:

"AMACIMIZ SIĞINMACILARIN DÖNÜŞÜNÜ SAĞLAMAKTIR"

"Sayın Putin’e harekatımız konusunda kapsamlı bilgi verdik. Harekatın ana gayesi bölgeden PKK/YPG terör örgütünün çıkarılıp Suriyeli sığınmacıların dönüşünü sağlamaktır.

Harekatımız, Suriye’nin toprak bütünlüğünü de garanti almaktadır. Bizim toprağında, egemenliğinde gözümüz yoktur. Şimdiye kadar sahada attığımız adımları hassasiyetle attık. Ülkemizin güvenli hale getirdiği bölgeye 360 bin Suriyeli gönüllü olarak döndü.

"YPG 30 KM GERİ ÇEKİLECEK ORTAK DEVRİYELER BAŞLAYACAK"

23 Ekim'den itibaren YPG'li teröristler ve silahları 30 kilometrenin dışına çıkarılacak ve örgütün silahları imha edilecektir. 150 saatin sonunda Barış Pınarı Harekatı sınırlarının batısında ve doğusunda Rus-Türk devriyeleri başlayacaktır. Terörist sızmalara karşı her iki ülke gerekenleri alacak ve ortak bir mekanizma olacak.

İdlib'de nisbi bir sükunetin tesis edildiğini, saldırılarda bir azalma yaşandığını görmek memnuniyet vericidir. Bundan sonraki gayemiz istikrar ortamını kalıcı hale getirmektir."

Soçi'de Erdoğan-Putin zirvesi sona erdi

PUTİN: TÜRKİYE'NİN ENDİŞELERİNİ PAYLAŞIYORUZ

Putin'in açıklamalarından satır başları;

"Türk tarafının endişelerini paylaşıyoruz. Suriye'deki kalıcı istikrar toprak bütünlüğüne bağlı. Suriye ile Kürtler arasında diyalog başlatılmalı. Anayasa komitesi 29 Ekim'de ilk toplantısını yapacak. Askeri ve teknik iş birliğimiz gelişiyor."

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.