Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero

Bu haber kez okundu.

Rize Valisi'nden kaçak yapılar durmuyor tepkisi

İmar barışı düzenlemesiyle Doğu Karadeniz'deki yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı verilen kaçakyapıların sahipleri, harekete geçmişti.

Fırtına Vadisi'nde inşa edilen 21 kaçak yapının yıkımının gerçekleştirileceğini söyleyen Vali Çeber, denetimlerin de sürdürüldüğünü açıkladı.

"11 YENİ KAÇAK YAPI İÇİNDE İŞLEM BAŞLATILDI"

Vadide 11 ayrı kaçak yapı için de yasal işlem başlatıldığını açıklayan Vali Çeber, şunları söyledi;
"Biz bu yıkımları yaparken bir taraftan da yeni yıkım dosyası hazırlıklarımız var. 21 kaçak yapının ardından 11 tane daha dosya hazırlanıyor. Bir tarafından yeni tespitlerimiz var. Elimizdeki 200-300 jandarma-polisle veya özel İdare ya da belediye elemanıyla mücadeleyi yapmak mümkün değil. Hep beraber olmamız lazım, herkesin duyarlı olması lazım. Rize’yi sevenlerin sahip çıkması lazım. Vatandaşlarımızın bu konuda yanımızda olduklarını hissetmemiz lazım. Bir binaya benim bir arkadaşım tutanak tutmaya gittiğinde ne tehditlerle karşılaşıyor, kimler arıyor, neler söyleniyor, araya kimler sokuluyor. Ben Rize halkının, doğaseverlerin, Rizeli hemşerilerimin bizim yanımızda olduğunu biliyorum. Bu zaten şahsi mesel değil, devlet meselesidir. İnşallah en güzel şekilde de neticelendireceğiz".

Rize Valisi'nden kaçak yapılar durmuyor tepkisi

"BOŞUNA MASRAF VE EMEK SARF ETMEYİN"

Kaçak yapılarla mücadeleyi sadece kamu gücüyle sürdürmenin zor olduğunu ifade eden Vali Çeber, "Gördüm 'dur, dozeri gönderiyorum yıkıyorum' diyemezsiniz. Ama bu benim istediğim bir şeydir, gördüğün zaman öyle bir mekanizma olmalı ki hemen bu sorunu orada bitirmem lazım ama o yok.  Süreçleri takip etmek zorundasınız. Burada herkesin duyarlı olması gerekiyor. 21 kaçak yapı ilgili süreç tamamlandı ve ihaleye çıkıldı. 11 kaçak yapı için çalışmalar sürüyor. Ama kaçak yapılar durmuyor. Belki bugün birisi daha bir kaçak yapıya başladı. Bugün onun tutanağı tutuluyor, yıkım kararını 6 ay sonra işte böyle önümüzde görüyorum. Biz durmuyoruz. Vatandaşlardan da duyarlılık bekliyorum. Boşuna masraf ve emeğinizi sarf etmeyin. Sonuç bu olacak, yıkılacak. Mevzuatımız neyse o yapılacak. Bunlar bizlerin görevleri.  Bana vatandaşlar 'Fırtına Vadisi ne hale geldi, Ayder'e kimse bakmıyor mu' diyor. İşte biz mücadeleyi yapıyoruz ve vatandaşlarımızı yanımızda görmek istiyoruz"ifadelerini kullandı.

Rize Valisi'nden kaçak yapılar durmuyor tepkisi

YIKIMLAR BAŞLADI

Doğu Karadeniz'deki hemen hemen tüm yaylalarda, inşaat sesleri arasında yükselen kaçak yapılar için harekete geçildi. Türkiye genelinde başlatılan 'imar barışı' ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği belirtilen uygulamayı fırsat bilenlerin inşa ettiği kaçak yapılar için yıkım kararı alındı. Yıkımların sürdürüldüğü Doğu Karadeniz'de, bir yandan da yeni kaçak inşaatlar yükselmeye başladı. Yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlardaki inşaatların ardından dere yataklarına da kaçak yapılar inşa edilmeye başlandı. Rize'nin Fırtına Vadisi'ndeki dere yatağına otel, pansiyon, restoran ve otopark inşa edilmeye başlandı. Dere yatakları daraltılarak, yol kenarlarına sıfır noktaya yapıların inşa edildiği Fırtına Vadisi'nde inşaat sesleri yankılandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılarla ilgili yasal işlem başlatarak yıkım kararları aldırdı.

Rize Valisi'nden kaçak yapılar durmuyor tepkisi

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rize'deki Ayder Yaylası için "Ayder'i kirlettik, rezil ettik" çıkışı ile gündeme gelen Doğu Karadeniz yaylalarındaki kaçak yapılar için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Hiç kimse kusura bakmasın, kaçak yapılar yıkılacak" açıklamasını yapmıştı.

Rize Valisi'nden kaçak yapılar durmuyor tepkisi

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.