Öne Çıkanlar linç Gezeravcı Türkiyenin ilk insanlı uzay yolculuğu başlıyor: Astronot ekibini yakından tanıyalım Asgari ücrette ilk toplantının tarihi belli oldu sondakika

Bu haber kez okundu.

MSB'den 4 konuda son dakika açıklaması

Türkiye'nin bir yandan yurt içi ve yurt dışında terör örgütleriyle mücadeleleri devam ederken, diğer yandan savunma sanayisi alanında da önemli gelişmeler yaşanıyor. Bu konularla ilgili bakanlık bir bilgilendirme yaptı.

14 TERÖRİST ETKSİZ HALE GETİRİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 28 Nisan'ı 29 Nisan'a bağlayan gece Kuzey Irak Zap bölgesine yapılan operasyonda 14 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

S-400 YAZ ORTASINDA TÜRKİYE'DE

S-400 füze savunma sistemlerinin Haziran-Temmuz ayında ilk sevkiyatlarının gerçekleştirilmesinin planlandığını, nereye konuşlandırılacağı ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini bildirildi.

F-35'LERİN GELİŞ ZAMANI

F-35’ler ile ilgili ise ara sıra bir takım aksaklıkların yaşandığı ancak görüşmelerin devam ettiği öğrenilirken, 38 personelin 4 F-35 uçağında eğitim faaliyetlerine devam ettiği ve Kasım ayında uçakların Türkiye’de Malatya'ya gelmesinin planlandığı kaydedildi.

ABD’nin Türkiye’ye sunmuş olduğu son Patriot teklifine ilişkin ise Savunma Sanayii Başkanlığının teklif üzerinde çalıştığı, ihtiyaçları karşılayıp karşılamayacağı konusunda değerlendirme yaptıkları ifade edildi.

FIRAT'IN DOĞUSU İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAM

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, Fırat'ın Doğusu'na yönelik harekatın planlama ve hazırlık faaliyeti tamamlanmış durumda olduğunu açıkladı.

En son haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.