Öne Çıkanlar Bakan Tunçtan gündeme dair önemli açıklamalar ücret Anıtkabirde 30 Ağustos töreni egemenlik Motosikletli Gruba Çarptı: 7 Ölü

Bu haber kez okundu.

Meteoroloji uyardı: 4 ilde kuvvetli yağış bekleniyor

Ülkenin güney sahillerinde orman yangınları ile mücadele sürerken, Karadeniz bölgesi sel sularına teslim oldu. Sağanak yağışların ardından yaşanan sel felaketi Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Samsun ve Sinop’u etkisi altına aldı.

Bölgelerde yollar sular altında kalırken, vatandaşlar sel sularının arasında kurtarılmayı bekledi.

Diğer bölgelerde ise hava durumunda önemli bir değişiklik olmazken, meteoroloji bazı şehirlerde çok kuvvetli yağış ihtimaline karşı uyardı.

Meteoroloji uyardı: 4 ilde kuvvetli yağış bekleniyor #1

SICAKLIKLARDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK

Meteoroloji 1'inci Bölge Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre, sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak.

Hava sıcaklıklarının iç kesimlerde mevsim normalleri altında seyrederken, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

SİNOP VE SAMSUN ÇEVRELERİNDE KUZEY VE KUZEYBATI YÖNLÜ KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji uyardı: 4 ilde kuvvetli yağış bekleniyor #2

KUZEY, İÇ VE DOĞU KESİMLER YER YER ÇOK BULUTLU

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Niğde, Kayseri, Sivas, Çankırı, Hakkari çevreleri, Orta ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Ankara'nın kuzeyi ile Van’ın doğusunun yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: 4 ilde kuvvetli yağış bekleniyor #3

ORTA VE DOĞU KARADENİZ KIYILARINDA KUVVETLİ YAĞIŞ

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop, Gümüşhane çevreleri ve Erzincan'ın kuzey ve batısında kuvvetli olması öngörülüyor.

Bartın, Ordu ve Sinop çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uyardı: 4 ilde kuvvetli yağış bekleniyor #4

BEKLENEN HAVA SICAKLIKLARI

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı, yer yer bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

İstanbul: Parçalı bulutlu 31

İzmir: Az bulutlu ve açık 35

Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 38

Antalya: Az bulutlu ve açık 37

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 38

Meteoroloji uyardı: 4 ilde kuvvetli yağış bekleniyor #5

Meteoroloji uyardı: 4 ilde kuvvetli yağış bekleniyor #6

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.