Öne Çıkanlar gündem chp haber Cumhurbaşkanı Erdoğan Yalovada ; Armutlu Müteahhitler derneği kuruldu

Bu haber kez okundu.

Mardin'de aşırı yüklenmeden elektrik trafoları patladı

Türkiye yeni yıla yüksek elektrik zamlarıyla girdi.

Batı illerinde zam tepkileri yükselirken kaçak elektrik kullanımında zirvedeki doğu illerinde, kış aylarında kaçak kullanım oranları daha da arttı.

AŞIRI YÜKLENMEDEN TRAFOLAR PATLADI

Kaçak kullanım oranının yüzde 72 seviyelerinde olduğu Mardin'in Kızıltepe ilçesi İpekyolu Mahallesi'nde dün gece saatlerinde, havaların soğumasıyla birlikte kaçak elektrik kullanımının arttığı kentte aşırı yüklenmeden dolayı iki ayrı elektrik hattında patlama oldu.

O ANLAR KAMERADA

Alevlerin gözyüzüne yükseldiği anlar, vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı.

KABLOLAR YENİLENİYOR

İhbar üzerine mahalleye gelen Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi ekipleri, bölgedeki akımı kesip, hatlardaki arızayı gidermek için kablo yenileme çalışması başlattı.

AŞIRI YÜKLENMEDEN PATLADI

Yetkililer, aşırı yüklenmeden kaynaklı patlamaların meydana geldiğini ve enerji hatlarındaki yenileme çalışmaları sonrasında bölgeye elektrik verileceğini söyledi.

Mardin de aşırı yüklenmeden elektrik trafoları patladı #1

Mardin de aşırı yüklenmeden elektrik trafoları patladı #2

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.