Öne Çıkanlar Bakan Tunçtan gündeme dair önemli açıklamalar ücret Anıtkabirde 30 Ağustos töreni egemenlik Motosikletli Gruba Çarptı: 7 Ölü

Bu haber kez okundu.

Kocaeli Şehir Hastanesi'nde sona yaklaşılıyor

Türkiye, sağlık alanında dünyada örnek gösterilen ülke olmaya devam ediyor.

Yapılan şehir hastaneleriyle tüm vatandaşlara eşit hizmet haklarıyla geniş imkanlar tanınan Türkiye'de, bir il daha şehir hastanesine kavuşacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hayalim, sevdam' olarak üstünü çizdiği şehir hastaneleri, hizmet kalitesiyle öne çıkıyor.

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİ'NİN YAPIMI SÜRÜYOR

Yapımına Kocaeli’nin İzmit ilçesi sınırlarında 20 Mayıs 2015'te başlanan, TEM Otoyolu’nun kenarında 350 milyon euroluk yatırımla temeli atılan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’nün yapım çalışmaları sürüyor.

Kocaeli Şehir Hastanesi nde sona yaklaşılıyor #1

BÜNYESİNDE 6 FARKLI HASTANE BULUNDURACAK

Kamu-özel sektör iş birliğiyle başlatılan "Şehir Hastaneleri Projesi" kapsamında 368 bin 648 metrekarelik alanda yapımı hızla devam eden Kocaeli Şehir Hastanesi, bünyesindeki 6 farklı hastane ile Marmara Bölgesi’nin sağlık merkezi olacak.

Kocaeli Şehir Hastanesi nde sona yaklaşılıyor #2

YIL SONUNA KADAR HİZMETE AÇILACAK

350 milyon euroluk yatırımla Kocaeli tarihinin en büyük sağlık yatırımı olacak olan hastane, bittiğinde kente sağlık sektörünün yanında birçok alanda katma değer sağlayacak. Toplam 1.207 yatak kapasiteli olarak inşa edilen hastanenin, yıl sonuna kadar hizmete açılması hedefleniyor. Çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığı hastane havadan görüntülendi.

HASTANENİN KAPASİTESİ

4 bin 788 kişinin çalışacağı hastanede günde 15 bin kişiye hizmet verilecek.
4 bloktan oluşacak olan Kocaeli Şehir Hastanesi içinde 494 yataklı bölge hastanesi, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 246 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 124 yataklı kalp damar hastalıkları hastanesi, 100 yataklı yüksek güvenlikli adli psikiyatri hastanesi ve 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yer alacak.

Kocaeli Şehir Hastanesi nde sona yaklaşılıyor #3

15 BİNDEN FAZLA KİŞİYE HİZMET VERECEK

Farklı hizmetlerin yüksek teknolojik cihazlarla sunulacağı Kocaeli Şehir Hastanesi’nde toplam 4 bin 788 kişinin çalışması planlanıyor. Laboratuvar ve görüntüleme, ameliyathane, yoğun bakım kapasiteleri ile bölgedeki sağlık hizmetlerindeki yoğunluğu azaltması beklenen hastanede, günde  1.200’ü yatan hasta olmak üzere 15 binden fazla kişiye hizmet verilmesi amaçlanıyor.

Kocaeli Şehir Hastanesi nde sona yaklaşılıyor #4

Kocaeli Şehir Hastanesi nde sona yaklaşılıyor #5

Kocaeli Şehir Hastanesi nde sona yaklaşılıyor #6

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.