Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero

Bu haber kez okundu.

Kartal'da riskli binalarda oturanların hüznü

Kartal, Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokak'ta 6 Şubat Çarşamba günü çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın etrafındaki 10 binada, risk analizi yapıldı.

Analiz sonucunda, İhya ve Çam apartmanları dışında riskli oldukları tespit edilen 10 katlı Yunus, 6 katlı Uzunlar, 7 katlı Anadolu, 8 katlı Bahar, 3 katlı Karalar, 5 katlı Potur, 7 katlı Ünal, 7 katlı Uğur apartmanlarının yıkılmasına karar verildi.

YUNUS APARTMANI YIKILIYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hak sahipleriyle görüşerek yıkılacak alanda kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını açıkladı. Devletin vatandaşlara kira desteği vereceği inşa süreci, TOKİ tarafından yürütülecek. Bu kapsamda, ilk olarak çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın yanındaki 10 katlı Yunus Apartmanı'nın yıkımı yapılıyor.

Kartal'da riskli binalarda oturanların hüznü

YIKIM ALANINA GİRİŞ - ÇIKIŞ İZNİ YOK

Bundan sonra diğer 7 apartmanın yıkımı gerçekleştirilecek. Yıkım çalışmaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yürütülüyor. İtfaiye ekipleri de çalışmalara destek veriyor. Polis tarafından kapatılan yıkım alanına, vatandaşların giriş ve çıkışına izin verilmiyor.

Kartal'da riskli binalarda oturanların hüznü
GRAFİĞİN BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Kartal'da riskli binalarda oturanların hüznü

SIRADAKİ YIKIM: BAHAR APARTMANI

Vatandaşlar, güvenlik şeridinin arkasından yıkım çalışmalarını izliyor. Yunus Apartmanı'nın ardından, Bahar Apartmanı'nın yıkımına öncelik verileceği öğrenildi.

Kartal'da riskli binalarda oturanların hüznü

KİRA VE EŞYA DESTEĞİ VERİLİYOR

Öte yandan riskli binalardaki oturanlara; 25 bin lira eşya desteği, 1.500 lira da kira desteği verilecek.

Kartal'da riskli binalarda oturanların hüznü

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.