Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero

Bu haber kez okundu.

Kartal'da çöken bina bir aileyi parçaladı

Kartal'da Yeşilyurt Apartmanı’nın çökmesinin ardından onlarca kişi enkaz altında kaldı. Hayatını kaybedenlerin sayısı 11'e yükseldi, 13 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı.

Kazı çalışmaları devam ederken, hayatını kaybeden 11 kişiden 8'inin Alemdar ailesinden olduğu ortaya çıktı.

GERİYE FOTOĞRAFLAR KALDI

Aileden geriye ise mutlu günlerde çekilmiş fotoğraflar kaldı. Fotoğraflarda Erdoğan Alemdar, kızları Ecrin ve Eslem ile birlikte görülürken diğer aile üyeleri de fotoğraf karelerine yansıdı.

ENKAZDAN ÇIKARILAN ANNE DAKİKALAR ÖNCE YAŞADIKLARINI ANLATTI

Google Maps’deki 2014’te çekilmiş sokak görüntülerinde, Yeşilyurt Apartmanı’nın 3’üncü katındaki pencerede görünen küçük kızın, şimdi hemşirelik okuyan Şevval Yılmaz olduğu ortaya çıktı.

Enkazdan çıkarılan anne Güler Yılmaz, “Birkaç gün önce mutfak dolaplarından gıcırdama duydum. Bina çökmeden yarım saat önce balkona çıkmıştım. Titrediğini hissettim. Şevval’i yanıma çağırdım. ‘Deprem mi oldu?’ dedim. Haberlere baktı. Olmadığını görünce Şevval odasına döndü. Dakikalar sonra bina çöktü” dedi.

Kartal'da çöken bina bir aileyi parçaladı
Penceredeki kız (Şevval Yılmaz) enkazdan henüz çıkarılamadı...

BABA CAMİDEYDİ

Binanın 1999 depreminden sonra güçlendirildiğini söyleyen ve olay sırasında camide olan baba Osman Yılmaz ise “Sağlam diye daire aldık. Girişte tekstil atölyesi vardı. İçeride çalışma olduğunu söylüyorlardı. Ama ben bir şey görmedim. Binada ne olduysa son üç günde oldu.” diye konuştu.

Kartal'da çöken bina bir aileyi parçaladı

HALA AŞAĞIDAN SES ALIYORUZ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumİstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yaralıların tedavi gördüğü Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaralıları ziyaret etti.

Ziyaret sonrası açıklama yapan Kurum “Hâlâ aşağıdan ses alıyoruz.” dedi.

Kartal'da çöken bina bir aileyi parçaladı

KİM ÖLÜMLERE SEBEBİYET VERMİŞSE EN AĞIR ŞEKİLDE CEZASINI ÇEKECEKTİR

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, “Soruşturma neticesinde kim ihmal etmişse, kim bu ölümlere sebebiyet vermişse, sorumlular kimse en ağır şekilde hukuk çerçevesinde cezasını çekecektir. Biz de bunun takipçisi olacağız” dedi.

Kartal'da çöken bina bir aileyi parçaladı

KARTAL BELEDİYESİ: HAK SAHİPLERİ YAPI KAYIT BELGESİ BAŞVURUSUNDA BULUNMUŞ

Kartal Belediyesi, Yeşilyurt Apartmanı’nın İstanbul Valisi’nin söylediği gibi 3 değil 2 katının kaçak olduğunu açıkladı. Açıklamada “İmar Barışı mevzuatı kapsamında Yeşilyurt Apartmanı’ndaki hak sahipleri Yapı Kayıt Belgesi başvurusunda bulunmuş” denildi.

En Son Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.