Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero

Bu haber kez okundu.

İstanbul'da gök gürültülü sabah

İstanbul, sağanağın da etkili olduğu bol gürültülü bir sabaha uyandı. Sahur vaktinin hemen ardından gün doğumuna kadar şiddetli bir şekilde devam eden gök gürültülü sağanak yağış, gün doğumunun sonrasında şimşek ve yıldırımlı yağışa döndü.

İstanbul'da gök gürültülü sabah

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamanın ardından, İstanbul'da sabahın erken saatlerinde sağanak yağış başladı. Avrupa Yakası'nın ardından Anadolu Yakası'nda da etkili olan yağış nedeniyle cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu.

Özellikle Marmara üzerinden İstanbul'un Anadolu Yakası üzerinde şiddetini gösteren şimşek, geceyi gündüz etti.

BİNLERCE ŞİMŞEK ÇAKTI

Özellikle sahur sonrasında etkisini artıran şimşekler, Boğaz'ın Anadolu Yakası'na bakan kesimlerinde yoğun olarak gözlendi. İstanbul semalarında dakikada yüzlerce şimşek meydana gelirken Lightning Maps verilerine göre, İstanbul bu şekilde gözlendi.

İstanbul'da gök gürültülü sabah

İstanbul'da gök gürültülü sabah

İstanbul'da gök gürültülü sabah

Hava muhalefeti uçuşları da etkiledi. İstanbul'a gelen bazı uçaklar havalimanlarına iniş yapmakta güçlük çekerken, oluşan hava trafiği nedeniyle bazı uçaklar gökyüzünde tur attı.

İstanbul'da gök gürültülü sabah

DOLU YAĞDI

Sağanak yağış İstanbul genelinde etkili olurken, özellikle Anadolu Yakası'nda bazı ilçelerde de sağanağın yanı sıra dolu yağışı da meydana geldi. Meteoroloji yetkilileri yağışların gece saat 23.59'a kadar devam edeceğini belirtirken, gök gürültüsü ve şimşeğin de zamanla etkisini yitireceğini belirtti.

METEOROLOJİ'DEN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden de İstanbul için uyarı geldi. Özellikle şehrin Anadolu Yakası için yapılan uyarıda, gök gürültülü sağanak yağışın beklendiği belirtildi.

İstanbul'da gök gürültülü sabah

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; 24.05.2019 Cuma günü sabah ilk saatlerden itibaren Trakya ile Marmara’nın doğusunda (Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, İstanbul Boğaz çevresi ve Anadolu Yakasında), zamanla Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri) ile Samsun’un iç kesimlerinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli (15-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadelerine yer verildi.

En Son Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.