Öne Çıkanlar RESTORAN VE KAFELERİ BOYKOT EDERKEN ÖZENLİ VE DENGELİ OLALIM sondakika Şişe kırıldı azerbaycan Müteahhitleri

Bu haber kez okundu.

İstanbul'da fırıncılar ekmeğe yüzde 25 zam için hazırlanıyor

İstanbul’da yıllardır iki farklı ekmek fiyatı uygulanıyor.

Valilik ve fırıncılar odasından oluşan komisyon yaygın olarak satılan ekmeğin fiyatını belirlerken, İstanbul Ticaret Odası’na (İTO) kayıtlı olan fırınlar ise ticaret odasının oluşturduğu komisyonda kendi fiyatlarına karar veriyorlar.

"ZAM KAÇINILMAZ"

Bloomberg Ht’ye konuşan İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, İstanbul’da ekmeğe yüzde 20-25 oranında zammın kaçınılmaz olduğunu belirtti.

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı son 45 gün içinde un fiyatlarının da yüzde 25 arttığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı;

UNUN ZAMLANMASI DEMEK EKMEĞE ZAM DEMEK

"Un maliyetleri genel maliyetlerimiz içinde yüzde 30-35 bandında yer alıyor. Unun zamlanması demek ekmek maliyetlerinin yüzde 35’ni etkilenmesi anlamına geliyor. Ekmek fiyatlarının otomatik olarak yeniden ayarlanması gerekiyor. Biz burada hükümetten un fiyatlarına bir şekilde destek olmasını beklerken, un fiyatlarının revize edilmesini talep ediyoruz."

İstanbul da fırıncılar ekmeğe yüzde 25 zam için hazırlanıyor #1

En Son Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.