Öne Çıkanlar Ali Bekki köyü teröristlerden temizlendi türkiye kurbanlık bayram A Milli Takım

Bu haber kez okundu.

İP'den ‘parmak boyası’ kanun teklifi

CHP ile ittifak yapan İP, TBMM Başkanlığına parmak boyasının yeniden gelmesi yönünde kanun teklifinde bulundu.

Mükrerrer oy tartışmalarına nokta koyan YSK'ya rağmen halen manipülasyon peşinde olan İP, seçimlerde yeniden parmak boyasının getirilmesi gerektiğini savundu.

"PARMAK BOYASI YENİDEN GELSİN"

Lütfü Türkkan, TBMM Başkanlığı'na sunduğu kanun teklifinin gerekçesinde; "Bugüne kadar pek çok kez sandıkların sayımı ve seçim sonuçları ile ilgili tartışmalar yaşanmış, bu nedenle ülke iradesi tam olarak yansıtılamamıştır. Bir kez oy verme hakkı olduğu halde bir kişinin birden çok oy kullandığıyla ilgili iddialar ve bunların üzerindeki kuşkular giderilememiştir" dedi.

Mükerrer oy kullanımı iddialarına karşı böyle bir öneride bulunulduğunu belirten İP'li Türkkan, "Burada en önemli husus mükerrer oy kullanma hususudur, daha önceki seçimlerde parmağa sürülen boya ile bunun önüne geçilmiştir" dedi.

En Son Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.