Öne Çıkanlar ücret Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun Yurtta Kar Yağışı kendini astı lig

Bu haber kez okundu.

Elektrik ekipleri sınır güvenliği için iş başında

Şırnak İl Müdürlüğü’ne bağlı arıza onarım ve bakım ekipleri, son olarak karla kaplı dağlık bölgede olası tehlikelere aldırış etmeden 5 saat yürüdü ve Karaçalı Askeri Üs Bölgesi’nin kopan enerji nakil hattını yeniledi.

KAMUFLAJLI KOMANDO TİMLERİ EŞLİK ETTİ

Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında bulunan Karaçalı Askeri Üs Bölgesi'ne enerji sağlayan iletim hattı, olumsuz hava koşulları nedeniyle koptu. Ancak buraya ulaşımı sağlayan yolların kar ve tipi nedeniyle kapalı olması yüzünden Dicle Elektrik ekipleri, birkaç kez denemelerine rağmen arızayı tespit edemediler.

Elektrik ekipleri sınır güvenliği için iş başında

KARDA 5 SAATLİK YÜRÜYÜŞ

Yapılan girişimler sonucunda yolun Beyaztepe mevkine kadar olan kısmı, dozer ve greyderler yardımı ile açıldı. Ancak buradan Karaçalı Askeri Üs Bölgesi’ne kadar olan ve tamamen karla kaplı bulunan 6 kilometrelik dağ yolunun, yaya olarak aşılması gerekiyordu.

Elektrik ekipleri sınır güvenliği için iş başında

ARIZA GİDERİLDİ

Bunun için de Dicle Elektrik Dağıtım Şırnak İl Müdürlüğü arıza onarım bakım ekibine, kamuflajlı komandotimleri eşlik etti. Yaklaşık 5 saat süren yolculuk, üs bölgesine 1 kilometre mesafede kopan iletim hattının tespit edilmesi ile son buldu. Ekipler, kopan hattı yeniledikten sonra geri dönerken, enerjisiz kalan Karaçalı Askeri Üs Bölgesi’ne onarım sonrasında yeniden enerji verildi.

Elektrik ekipleri sınır güvenliği için iş başında

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.