Öne Çıkanlar Yurtta Kar Yağışı ücret kendini astı lig Cumhurbaşkanından gazeteciye: FETÖ ağzıyla konuşuyorsun

Bu haber kez okundu.

Doktorlar uyardı: Grip olanlar koronavirüs kapmış gibi davranmalı

Türkiye'de, geçtiğimiz yıl kış aylarında neredeyse hiç görülmeyen grip vakalarının artması sonucu hastanelerde yoğunluk yaşanıyor.

GRİP VE KORONA VAKALARI ARTIYOR

Tokat’ta da grip rahatsızlığı ile hastaneye başvuranlarda artış var. Tokat Devlet Hastanesi Acil Servis Uzmanı Dr. Aslı Yasemen Savaş, son günlerde Covid vakalarıyla birlikte grip ve influenza vakalarında da artış gözlenmekte olduğuna dikkat çekti.

"KORONAVİRÜSLÜ GİBİ KENDİNİZİ İZOLE EDİN"

Savaş, “Grip; yaygın kas ağrısı, ateş, üşüme, halsizlik, burun akıntısı, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi semptomlarla kendini gösteriyor. Griple koronavirüsü ayırmak için net bir kriterimiz yok. Net kriterimiz PCR testi. Kendinde bu şekilde semptom gören hastaların Covidli imiş gibi izole etmeleri gerekmekte. İzolasyondan kastımız misafirliklere gitmemeleri, kimseyle aile içi bireylerden bir miktar uzak durmaları, maskesiz, kimseyle görüşmemeleri. Tokalaşmaktan uzak durmaları sık sık el yıkamaları, mümkünse havlularını ayırmaları.

Doktorlar uyardı: Grip olanlar koronavirüs kapmış gibi davranmalı #1

"GRİP DE BAZI YAŞ GRUPLARI İÇİN ÖLÜMCÜL"

Bu tarz önlemlerle grip semptomları gösteren insanların Covid'in yayılmasını ve gribin de yayılmasını önlemek. Grip de başlı başına bazı yaş grupları için öldürücü olabiliyor” dedi.

Doktorlar uyardı: Grip olanlar koronavirüs kapmış gibi davranmalı #2

"GRİP OLAN, KENDİSİNİ KORONAVİRÜSLÜ KABUL ETSİN"

Grip semptomu gösteren herkesin kendini Covid kabul etmesini ve ona göre davranmasını istediklerini ifade eden Savaş, “Koronavirüs ile grip ayırmak için PCR testi yapıyoruz. PCR pozitif bir hastada en azından kesin bu Covid diyebiliyoruz. Negatif de çıkabiliyor bazı Covid hastaları. Şimdi bunu da belirtmekte fayda var. Ama elimizde yani net şu varsa, bu varsa bu gibi bir kriterimiz yok.” diye konuştu.

Doktorlar uyardı: Grip olanlar koronavirüs kapmış gibi davranmalı #3

"GRİP OLAN ÇOCUĞUNUZU OKULA GÖNDERMEYİN"

Grip vakalarında oldukça yüksek bir artış olduğunu belirten Savaş, “Mevsimsel olarak beklediğimiz bir şeydi bu. Ama tabii ki Covid'le birlikte karışıyor. Bu nedenle biraz daha dikkat etmemiz gereken bir mevsimdeyiz. Ortalama 400 hasta geliyor. Çocuğunuzu en ufak bir burun akıntısı, öksürük, ateş, hafif ateş de olsa lütfen okula göndermeyin. Çünkü bu çok hızlı bir grip yayılımına sebep oluyor. Ve bu nedenle de salgının bitmesinin önündeki en büyük engel bu toplu alanlar. Lütfen bu konuda duyarlı olalım. Çünkü biz çocuğumuzu gönderirsek yarın bir gün hasta bir çocukta sizin sağlıklı çocuğunuzu hasta edecektir. Bunu unutmayın bu bilinci artık oluşturmamız gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Doktorlar uyardı: Grip olanlar koronavirüs kapmış gibi davranmalı #4

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.