Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero

Bu haber kez okundu.

Bayram öncesi şekerlere zam

Ramazan Bayramı yaklaşırken ortalama kalitede kabul edilen lokum, geçen yıl 30 lira iken bugün 60 liradan satılıyor. Çikolata ise bir yıl öncesine göre yüzde 100 oranında zamlandı.

Bayramlarda ikram edilen, şekerçikolata, baklava ve lokum gibi ürünlerin fiyatı neredeyse bir önceki yıla oranla ikiye katlandı.

Bayram öncesi şekerlere zam

GEÇEN YILA ORANLA FARK YÜKSEK

Gıda fiyatlarında yaşanan artış, şeker fiyatlarına da yansıdı.

Geçen yıl 55 lira olan ortalama kalitede bir baklava 90 liraya kadar yükseldi.  110-120 liraya kadar çıkan fiyatlar da var.

Üreticiler, "Malzeme içeriği fiyatı katlıyor. Ceviz ve fıstık fiyatları da el yakıyor. Bu ürünlerdeki ortalama fiyat artışı yüzde 50’ye ulaştı. Sadece bu ürünlerde değil, tüm temel ürünlerde ciddi oranda artış var” ifadelerini kullandı.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.