Öne Çıkanlar gündem haber chp Yalovada ; Armutlu Müteahhitler derneği kuruldu Cumhurbaşkanı Erdoğan

Bu haber kez okundu.

Bakan Albayrak: Dolar 8.5 lira olacak diyenler kayboldu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, NTV'de katıldığı programda gençlerle bir araya geldi. Ekonominin gidişatı ve dolar spekülasyonlarına ilişkin gelen soruyu yanıtlayan Berat Albayrak, TL'nin dirençli bir duruş sergilediğini söyleyerek, toparlanma sürecinin başarıyla işlediğini belirtti.

Albayrak, "Dünya tarihinde çok az ülkenin maruz kaldığı bir finansal operasyona, Türkiye 3 ayda çok güçlü bir refleksle karşılık verdi." dedi.

Bakan Albayrak: Dolar 8.5 lira olacak diyenler kayboldu

"DOLAR 8.5 OLACAK DİYENLER ORTADAN KAYBOLDU"

Bakan Albayrak dolar spekülasyonu yaparak piyasada algı oluşturmaya çalışanların başarısız olduğunu belirterek kara propagandanın boşa çıkartıldığını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Son üç ayda ekonomiye destek için vergi teşviği geldi. Kur fiyatlamasıyla algı bozuldu, fiyatlar arttı. Dolar 8.5 TL olacak diyenler ortadan kayboldu. Enflasyonla topyekün mücadele programı, toplumsal bilinçlenme ve şuurlanma noktasında bu algıyı yıkmak için oluşturulan önemli bir programdı ve başarıya ulaştı." ifadelerini kullandı.

SEBZE VE MEYVE FİYATLARINA DÜŞÜŞ ETKİSİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak fiyatların düşürülmesi için alınacak önlemleri açıkladı. "Özellikle ocak ayı enflasyonu da açıklandıktan sonra marjinal bir durumla karşılaştık." diyen Bakan Albayrak, ocak ayında gıda, sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa karşılık bir proje oluşturduklarını belirtti.

Bakan Albayrak, "Devlet olarak biz, büyükşehirlerimiz başta olmak üzere bu fiyat artışlarını engellemek için önümüzdeki hafta İstanbul'da 50, Ankara'da 30'tan fazla noktada tanzim satışına başlamak üzere süreci başlatacağız." ifadelerini kullandı.

SERACILIK MODELİ

Seracılık konusunda da fiyatların düşürülmesi için yeni modeller hayata geçirileceğini belirten Bakan Albayrak, " Seracılıkta bir yerine 10 birim üretilebilecek finans modeli olacak. Seracılarımıza uzun maliyetli finanasman desteği sağlayacağız." dedi.

Berat Albayrak, ayrıca bir gıda komisyonunun kurulması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü belirtirken"Gıda komitesi çalışmalarını çok yakında bitirecek, çok yakında bu sorunu gündemden çıkaracağız." dedi.

En Son Haber 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.