Öne Çıkanlar linç Gezeravcı Türkiyenin ilk insanlı uzay yolculuğu başlıyor: Astronot ekibini yakından tanıyalım Asgari ücrette ilk toplantının tarihi belli oldu sondakika

Bu haber kez okundu.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yarın yapılacak

Bugün yapılması beklenen 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması, yarına ertelendi. Buna göre 20 bin öğretmen Bakan Ziya Selçuk'un katılımıyla atanacak.

SONUÇLAR YARIN

Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının ihtiyacının karşılanması amacıyla, 'Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelik' kapsamında ataması yapılacak 20 bin sözleşmeli öğretmen için atama sonuçları yarın açıklanacak.

EN FAZLA SINIF ÖĞRETMENİ ATANACAK

Ataması yapılacak 20 bin öğretmen için branşlara göre dağılım belli oldu. Buna göre en fazla atama, 3 bin 47 ile sınıf öğretmenliğinde olacak.

BRANŞLARA GÖRE ATAMALAR

Din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.910, İngilizce için 2 bin 38, ilköğretim matematik öğretmenliği 1.401, rehberlik 1.056, okul öncesi 1.601, özel eğitim 1.002, Türkçe 1.093, fen bilimleri/fen ve teknoloji öğretmenliği için 919 ve beden eğitimi öğretmenliği için de 845 kontenjan ayrıldı.

ATAMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın https://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER 4 YIL SONRA KADROLU OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı için tercih başvurusu 1 Şubat'ta sona ermişti. Yarın ise 20 bin öğretmen hayaline kavuşacak.

Sözleşmeli olarak atanan öğretmenlerin en çok merak ettiği soru ise kadrolu olup, olmayacakları.

Mevcut düzenlemeye göre sözleşmeli öğretmenler, 4 yıl sonra kadrolu öğretmen olacaklar.

Kadrolu öğretmen olduktan sonra, 2 yıl daha çalışırlarsa yer değiştirme isteğinde bulunabilirler.

Yani 4+2 yıl kalmak zorundalar. Yalnız bu sürenin 3+1 şeklinde değiştirileceği Cumhurbaşkanı tarafından açıklanmıştı.

Halen düzenleme yapılmış değil. Yapılırsa 3 yıl sonra kadrolu öğretmen olacaklar ve üstüne 1 yıl çalışıp yer değiştirebilecekler.

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.