Öne Çıkanlar RESTORAN VE KAFELERİ BOYKOT EDERKEN ÖZENLİ VE DENGELİ OLALIM sondakika Şişe kırıldı azerbaycan Müteahhitleri

Bu haber kez okundu.

Perde arkası ortaya çıktı: Terör örgütü kaldırtmış

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, videoların aynı anda spamlama yöntemiyle kaldırtıldığını belirterek, “Bir videoyu aynı anda spamlama da deniyor. Bin kişi aynı anda saldırıp ‘o video kaldırılsın’ diye şikayette bulunursa belirli algoritmalar var” dedi. Sayan, videonun, terör örgütünün örgütsel çabasıyla spamlandığını vurguladı.

Sayan, Youtube’un kaldırdıktan kısa süre sonra yeniden izin verdiği Afrin videosu ile ilgili soruyu yanıtladı. Sayan, “Yasaklama diye bir şey yok. Bize verilen cevap öyle değil. Olay şu: Onların kendi otomatik sistemleri var. Biz de müdahale ettik. Bir videoyu aynı anda spamlama da deniyor. Bin kişi aynı anda saldırıp o video kaldırılsın diye şikayette bulunursa, belirli algoritmalar var, öyle bir algoritmaya maruz kalmış. Maruz kalınca da kendiliğinden herhangi bir engellemeye maruz kalmadan otomatik olarak düşmüş” dedi. 

‘Daha iyiye gidiyor’

Sayan, “örgütlü bir çaba var belki de” sorusu üzerine, “Tabii, örgütlü. Terör örgütünün şeyi görünüyor, basın açıklaması yapmalarının sebebi de bu” diye konuştu. BTK Başkanı Sayan, krizin çözümü için de, “Bizim sürekli görüştüğümüz insanlar var. Dikkat ettiyseniz daha iyi gidiyor, eskisi gibi değiller, işbirliğine daha yakın gibiler. Bunda yasal düzenlemelerin de etkisi var” dedi.    

Haber 7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.