Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ersun

Bu haber kez okundu.

İstanbul’a kurbanlık hayvanların girişi başladı

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla kurbanlıklar İstanbul’a getirilmeye başlandı.

5 Temmuz itibarıyla kente getirilmesine izin verilen kurbanlık hayvanların kentteki denetim noktalarında kulak küpeleri ve pasaportları kontrol ediliyor.

Avrupa yakasına götürülecek kurbanlıklar için Trakya’ya geçiş sertifikası, Anadolu yakasında satılacak olanlar içinse veteriner sağlık raporunun bulunması gerekiyor.

KAÇAK 60 TIR YAKALANDI

Kurban Bayramı’nın son gününe kadar sürecek denetimlerde, evrakında eksiklik bulunan hayvan sahiplerine ve kurbanlıkları taşıyan aracın şoförüne idari para cezası uygulanırken yurda kaçak girmeye çalışan 60 tır ise yakalanarak Tuzla’daki canlı hayvan pazarına yönlendirildi.

İstanbul’a kurbanlık hayvanların girişi başladı #1

''HAYVANLARIN GENEL SAĞLIK KONTROLLERİNİ YAPIYORUZ''

Kurban Bayramına hazır olduklarını belirten İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Bütün önlemlerimizi almış bulunmaktayız. İstanbul'a 5 Temmuz itibariyle şu anda yavaş yavaş girişler başladı. Girişlerde yol kontrollerinde hayvanların veteriner sağlık raporu var mı? Bizim bakanlık sistemimize kayıtlı mı? diye bakarak hayvanların genel sağlık kontrollerini yapıyoruz. 7 gün 24 saat esasına göre Trakya’ya geçişleri de kontrol ediyoruz. Şu ana kadar da 60 tır civarında kaçak giriş yakaladık. Onları da Tuzla Hayvan Borsasına alıp gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra gerekli yerlerde satışına izin veriyoruz” diye konuştu.

İstanbul’a kurbanlık hayvanların girişi başladı #2

İstanbul’a kurbanlık hayvanların girişi başladı #3

İstanbul’a kurbanlık hayvanların girişi başladı #4

İstanbul’a kurbanlık hayvanların girişi başladı #5

İstanbul’a kurbanlık hayvanların girişi başladı #6

İstanbul’a kurbanlık hayvanların girişi başladı #7

İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.