Öne Çıkanlar İstanbula elektrikli metrobüs geliyor İsrail saldırıları altındaki Gazzede çocuklar yaşanan gıda kıtlığını protesto etti Gazzede bilanço ağırlaşıyor 8 binden fazla kişi hayatını kaybetti MEB yazı gönderdi: O uygulama yasaklandı… ferrero

Bu haber kez okundu.

İlham Aliyev: Ermenistan'la ilişkiler kurmak istiyoruz

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Avrupa Birliği'nin (AB) Azerbaycan'a yeni atanan temsilcisi Peter Michalko'yu kabul etti.

Kabulde konuşan Aliyev, AB ile birçok konuda yakın çalışma içerisinde olduklarını belirterek Karabağ Savaşı sonrası dönemde kalkınma, kalıcı barış ve iş birliğinin tesisine AB'nin katkı yapabileceğini düşündüklerini söyledi.

''MÜZAKERELERE BAŞLAMAYA HAZIRIZ''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, şunları kaydetti:

"Biz sayfayı çevirmek ve komşumuz Ermenistan'la ilişkiler kurmak istiyoruz. Barış anlaşması, sınır hattının belirlenmesi ve iletişim bağlantılarının açılması için müzakerelere başlamaya hazırız.

İlham Aliyev: Ermenistan la ilişkiler kurmak istiyoruz #1

''AB'NİN BİZE BİRÇOK ALANDA YARDIMCI OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM''

Bu süreç kısmen başlamıştır. Ama Avrupa Birliği aktif olarak katılırsa ki, böyle bir arzu görüyorum, bize birçok alanda yardımcı olabileceğini düşünüyorum.

İlham Aliyev: Ermenistan la ilişkiler kurmak istiyoruz #2

''GÜNEY KAFKASYA'DAKİ DURUM YENİ BİR BOYUTA GEÇEBİLİR''

Genel olarak Güney Kafkasya'daki durum, 30 yıldır var olmayan tamamen yeni bir boyuta geçebilir. Bu istikrar, öngörülebilirlik ve barış için çok önemli bir faktör olabilir."

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.