Öne Çıkanlar RESTORAN VE KAFELERİ BOYKOT EDERKEN ÖZENLİ VE DENGELİ OLALIM Şişe kırıldı azerbaycan Müteahhitleri son dakika

Bu haber kez okundu.

Edirne'de polis ve muhtarlardan karantina denetimi

İçişleri Bakanlığı'nın, koronavirüsle mücadele kapsamında hayata geçirilen İzolasyon Tedbirleri sonrası Türkiye genelinde Mahalle Denetim Ekipleri kuruldu.

Edirne'de, polis ile birer muhtar, din görevlisi ve apartman yöneticisinden oluşan ekipler, bulaşı olan ya da bulaş riski bulunan, karantinada evinde olması gereken vatandaşları kontrol ediyor.

25 EKİP KAPI KAPI GEZİYOR

Çalışma kapsamında oluşturulan 25 ekip, maske, mesafe ve hijyen tedbirlerini alarak, izolasyon sürecinde olan vatandaşları evlerinde ziyaret ediyor.

Karantina kararına uymayanlara, ekipteki polis tarafından Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na muhalefet suçundan 3 bin 150 lira ceza ve adli işlem uygulanıyor.

Edirne de polis ve muhtarlardan karantina denetimi #1

"SALGINI BİRLİKTE, DUYARLILIKLA BİTİRECEĞİZ"

Ekip üyesi Kocasinan Mahallesi Muhtarı Rahmi Kızmaz, yaptığı açıklamada, salgın etkisinin duyarlılıkla azaltılabileceğini söyledi.

Tüm vatandaşların bu anlamda sorumluluk sahibi olduğunu belirten Kızmaz, "Mahallelerde oluşturulan denetim ekibiyle karantinada olan vatandaşların evlerinden çıkıp, çıkmadıklarını kontrol ediyoruz. Günlük olarak rapor tutuluyor. Salgını hep birlikte, duyarlılıkla, önlemler alarak bitireceğiz." diye konuştu.

Edirne de polis ve muhtarlardan karantina denetimi #2

"HEP BİRLİKTE, KURALLARA UYARSAK KAZANIRIZ"

Hacılar Ezanı Camisi müezzini Zeki Yılmaz da zorlu salgın sürecinin devam ettiğini ifade etti.

Salgınla topyekün mücadele etmek amacıyla denetim ekipleri kurulduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Emniyet mensupları, muhtarlarımız ve aynı şekilde Diyanet İşleri Başkanlığı personelimizden oluşan denetim ekibiyle, karantinada olan vatandaşlarımızın, karantina uygulamalarına uyup uymadıklarını kontrol ediyoruz. Bunun yanında karantinadaki vatandaşlarımıza maske, mesafe ve hijyen kurallarına uymaları gerektiğini, virüsü hep birlikte kurallara, tedbirlere uyarsak yenebileceğimiz hakkında bilgiler veriyoruz.

Hep birlikte bu zorlu süreci, birbirimizi kollayarak atlatacağımızı düşünüyoruz. Karantinadaki vatandaşlarımızın genellikle kuralları uyguladığını görüyoruz."

Edirne de polis ve muhtarlardan karantina denetimi #3

Edirne de polis ve muhtarlardan karantina denetimi #4

Edirne de polis ve muhtarlardan karantina denetimi #5

AA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.