Öne Çıkanlar ücret lig kendini astı

Bu haber kez okundu.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erbay: Vatandaşlarımız aşı karşıtlığına itibar etmesin

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medyadan açıkladığı illere göre haftalık vaka sayısı haritasında Denizli, vakalardaki yükselişle dikkat çekti.

Denizli, son bir haftada Bursa, Balıkesir, Uşak, Kırklareli, Sakarya, Ardahan, Edirne, Mersin ve Samsun ile en fazla vaka artışı yaşanan 10 şehirden biri oldu.

Yüzde 76,7'lik aşılama oranıyla koronavirüsle mücadelede mavi kategorideki iller arasında olan Denizli'de, 18-24 Eylül tarihleri arasında her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısı 98,37 iken, 25 Eylül-1 Ekim'de bu rakam 158,71'e yükseldi.

VATANDAŞLARA ÖNLEM ÇAĞRISI

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Hakan Erbay, koronavirüs vaka sayısında yaşanan artışı değerlendirdi.

Koronavirüs vaka sayılarının tüm ülkede yükselişe geçtiğini, Denizli'nin de en fazla vaka artışı yaşanan illerden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Erbay, "Vaka artışlarının çeşitli nedenleri var. Turizm hareketleri, önlemlere dikkat edilmemesi gibi nedenler etkili olabilir. Maske mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edilmeli. Bunlara uyulmazsa, ciddi derecede hasta eden, hatta öldüren koronavirüs hastalığı ile mücadelemiz eksik kalıyor. Koronavirüs ve ortaya çıkan mutasyonları tüm dünyayı tehdit ediyor." dedi.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erbay: Vatandaşlarımız aşı karşıtlığına itibar etmesin #1

''VATANDAŞLARIMIZ AŞI KARŞITLIĞINA İTİBAR ETMESİN''

Koronavirüsle mücadelede aşılamanın önemine vurgu yapan Prof. Dr. Erbay, "Herkesin aşısını yaptırması ve kişisel temizliğe önem göstermesi gerekiyor. Günlük vaka sayıları ülkemizde 28 binlere çıktı. Haziran ayına göre 6-7 kat arttı.

Dün açıklanan rakamlara göre 206 koronavirüs kaynaklı ölüm meydana geldi. Her gün bir uçak dolusu insanımızı kaybediyoruz. Önlemlere dikkat edilmesi ve aşılanmaya bir an önce başvurulması son derece hayati görülüyor. Aşı karşıtlığına da itibar edilmemesi konusunda da vatandaşlarımızı uyarıyoruz." diye konuştu.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erbay: Vatandaşlarımız aşı karşıtlığına itibar etmesin #2

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erbay: Vatandaşlarımız aşı karşıtlığına itibar etmesin #3

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erbay: Vatandaşlarımız aşı karşıtlığına itibar etmesin #4

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erbay: Vatandaşlarımız aşı karşıtlığına itibar etmesin #5

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Erbay: Vatandaşlarımız aşı karşıtlığına itibar etmesin #6

DHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.